Down at the Club

Som medlem i Linköpings Flygklubb måste man sitta "jour" ett antal tillfällen varje år. Jag försöker göra detta så samlat som möjligt i form av en eller två heldagar (~8-21). Att vara jour innebär att man är t.f. flygchef och ska se till att fixa en del praktikaliteter såsom t ex att svara i telefon/radio och se till att hjälpa andra så att verksamheten flyter så bra som möjligt. Söndagen var dessvärre av den där riktigt underliga typen, finfint väder men ingen som flyger. Weird.

Förutom det så är ju en heldag på fältet ett bra tillfälle att fota lite av de saker som händer och flygplan som rör på sig.

Några bilder från dagen, i huvudsak på en Robinson R22 som pilade fram och tillbaka under dagen och en Learjet 35 som damp ner. LX-LAR visade sig vara ett ambulansflyg från Luxemburg och registreringen var av den där underbart finurliga typen, Luxembourg Air Rescue. Den lilla röda saken är en Binder Smaragd som f.ö. är till salu ;)

Klicka för större version

Jour1
Jour2
Jour3
Jour4
Jour5
Jour6
Jour7
Jour8
Goodbye!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Torbjörn

Det var i all fall inte dåligt väder ;)
Är den till salu? Men då skall jag kolla lite på bankomaten om jag kan göra ett litet impulsköp...
Allvarligt talat så hoppas jag att Söndagen var hyfsat
intressant. Vi hälsade på en barnfamilj som är gamla vänner och blev bjudna på mat. Annars så gjorde jag nog inget "vettigt" hela dagen. Men det är väl också vettigt ;)

2007-08-21 @ 10:41:36
URL: http://www.freekick.org
Postat av: F

Robinson-sparken är väl ålänningarna som flyger fotoflyg åt/med någon svensk firma. Brukar vara ett säkert sommartecken (även om sommaren varit som den nu varit) att se/höra finskreggade Robinson helikoptrar lite varstanns här i södra Svedala. Learjet är biz-favoriten, en sann klassiker...likaså har man en softspot för CP301, även kallad för fattigmans-Spitfire...

2007-08-22 @ 12:04:17
URL: http://lae.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0