Djurförbud - Någon?

För någon månad sen blev det i värsta nyhetstorkan rabalder om att polisen skjutit en aggressiv Amstaff i nödvärn. Det var en tik som hade valpar men den hade rymt genom ett fönster som stod öppet. Sen kom det dessutom fram att tiken inte var mer än valp själv (<1år) och reaktionerna var inte nådiga mot ägarna. Det var inte första gången som polisen blivit kallad till området med anledning av samma hund och de aktuella konstaplarna hade dessutom varit hemma och träffat valparna vid ett sådant tillfälle så de var inte helt nya för hunden. Ändå är den så aggressiv att de ser sig nödgade att skjuta den på plats för sin egen och andras säkerhet.

Jag vet givetvis inget mer än vad som förmedlats genom denna lite bisarrt vinklade snyfthistoria som tidningen valt att förmedla men det hela känns ju igen från ack så många andra tillfällen. Nu låter jag fördomarna flöda fritt här, just so you know :) De flesta "normala" människor väljer inte en Amstaff eller Pitbull som sällskapshund utan det ligger mycket i den image och den karaktär som dessa hundar har i sina anlag, d.v.s. en starkt utpräglad kamplust gränsande till aggressivitet. Det är tufft att ha en farlig hund. Det är samma slags människor som för 20 år sedan hade Rottweiler eller Dobberman av samma skäl.

Ingen av raserna är några nybörjarhundar och det krävs både kunskap, erfarenhet och mycket träning åt "rätt håll" för att få en lugn och balanserad hund, egentligen oavsett ras men i synnerhet när man har en så tuff hundras som dessa. Här har vi då 2 personer i ett bostadsområde för i huvudsak socialklass 3 med en aggresiv Amstaff som man uppenbarligen inte har förmåga att ha koll på eftersom den rymt många gånger och som man dessutom tagit valpar på alldeles för tidigt (olycka menar ägarna, och vems fel är det då? Hundens?).

Valparna har nog inte varit svårsålda då en, i vissa kretsar, då en bra story ingår med dom också - "mamman blev skjuten av snuten". Nu har ägarna lagt handpenning på 2 pitbull-valpar, en hane och en tik som man avser avla på. Och vem tror på att de ska kunna kontrollera att det inte händer några olyckor där då när de inte ens kan hålla en hund inom hemmets fyra väggar och det är svårt att veta när tiken får sitt första löp?

Nej, de när figurerna skulle inte tillåtas ha djur överhuvudtaget, de framstår som totalt brända som djurägare. Hoppas någon sätter stopp för deras framfart. Dags att vakna nu, länsveterinären!

Artikel idag om polisen som blev friad. Läs bakåt från den och se även "TV-inslag".

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Michis

Sen ska vi inte glömma att familjen ifråga i filmklippet som visades på Correns web-TV inte verkade vara lämpliga på något sätt. "Pappa" i kriminalvårdsverksbyxor och "mamma" sitter och röker (hon berättade i en uppföljande artikel att hon var gravid.)

2008-08-27 @ 08:44:32
URL: http://michis.blogg.se/
Postat av: Bengt

Nej, jag undvek att skriva nedlåtande om dom i övrigt utan la med klippet som ju direkt avslöjar vad det är för kvalisort av folk. Det kan man, som du, snabbt konstatera när man ser klippet. Downright white trash. Och inte ens White, om man sätter den sidan till :)

2008-08-27 @ 08:56:58
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: F

Jag anser inte detta som hundar - det är levande vapen. "Typ" en skällande korkodil som man via en viss RC-kontroll man tror sig ha koll på.

Det där uttrycket med "Sådan husse" osv passar på mer ett ett sätt.



//En som var en halv sek från att skjuta en hangarhund som kommit lös i morgon för många, många år sedan

2008-08-28 @ 14:44:42
URL: http://lae.blogg.se/
Postat av: Bengt

F: jo, och en hangarhund, om hälften av ryktena är sanna, skulle nog göra slut på en Amstaff snabbare än du kan säga Pitbull :) Psykisk labilitet: garanterad.



Nej, dessa raser finner man inte på Lidingö i första hand utan i problemområden med problemmänniskor.

2008-08-28 @ 16:31:09
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: F

Somliga av de "hundbitna" på F 10 på den tiden hade mer sett fram emot en encounter mellan en pittstaff och den jävligaste fidon de hade, mycket hellre än en 35a mot en MiG-23 el dyl ;)

2008-08-28 @ 20:24:24
URL: http://lae.blogg.se/
Postat av: Bengt

Amen :)

2008-08-28 @ 21:17:14
URL: http://sbb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0