Spotify - I Has It

Tack RvP ;)

Spotify är it just nu, alla pratar om och alla vill ha tillgång till det."Beta" och "invite only" är på nytt intresseskapare i nästan samma klass som när alla ville ha Gmail. Äntligen gör någon något intelligent i musikbraschen. Till skillnad från IPRED.

Så typiskt då att det inte är folk från just denna bransch som kommit med idéerna utan återigen ett par äkta svenska entreprenörer och IT-nerdar :)



Spotify 101

Spotify ger gratis (jaja, en del reklam) tillgång till en stor katalog med musik från alla stora bolag och många mindre också. Du kan lyssna till du blöder strömmande över nätet men du kan inte tanka ner musiken och använda den i en mp3-spelare tex, du måste vara uppkopplad. Vad du än känner för så finns det där...

Dessutom använder man fildelningsteknik(!) så att inte allt kommer från deras servrar utan samtidigt som du lyssnar så används en del av din bandbredd till att skicka låtar som du lyssnar/har lyssnat på vidare till andra. Lyssnar du mer än en gång på en låt så spelas den från din hårddisk (krypterad fil som du inte kan komma åt) och lastar inte din eller andras bredband mer.

Du kan vara medlem gratis om du blir inbjuden, får en invite, från någon som är betalande medlem (som är den andra vägen in). För 99:-/mån så slipper du reklamen och får tillgång till nytt material före alla andra. En gratismedlem kan inte bjuda in andra.

Man kan också skapa, spara och dela spellistor med kompisar genom att skicka en vanlig weblänk via t ex mail eller IM. Tanken är också att man ska ha möjlighet att köpa musik för download också så man kan använda den vart man vill, men det är ju helt valfritt!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0