Slutblinkat På Nätet

Ett litet tips för alla som liksom jag blir galen på alla blinkade, spelande och allmänt påträngande annonser. Som t ex dom här på blogg.se som jag aldrig har sett mer än på andras datorer ;) Om du använder den snabbare, bättre och säkrare webläsaren (browser) Mozilla Firefox så kan man med hjälp att ett tillägg (add-on) som heter Adblock Plus bli av med alla annonser. De tankas inte ens hem till din dator utan alla referenser till dom tas bort ur websidans kod före den visas för dig.

Vilken föredrar du?
image353

image354

Att underhålla den kräver en aning förståelse för webadresser även om den också erbjuder prenumerationer på färdiga listor som spärrar annonser. Risken med sådana listor är alltid att de tagit i lite för mycket någonstans och därför vållar problem på en någon site, men prova gärna om du inte har så stor Internetvana.

Liknande lösningar för att filtrera bort annonser finns för Internet Explorer och även i många toolbars för alla browsers såsom Google Toolbar och Yahoo Toolbar. Jag avråder oftast från användandet av toolbars då de ofta gör en massa saker som man kanske inte vill vara med om (funktioner, spionerar), men för nybörjare så kanske de är det enklaste... :)

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: P

P passar på att tipsa om att det finns en konsult som snällt fixar till ev fel som uppstått med Adblock. Notera dock att man måste bemästra ansiktsuttrycket "ledsen hund" för att han ska falla. ;)

2008-01-08 @ 15:52:41
URL: http://pia.psdekor.nu
Postat av: Torbjörn

Jag har ju använt Firefox (mozillavariant) rätt länge och trivs rätt bra med adblock även om jag väljer att inte använda den på Freekick-kontoret för att kunna se hur reklamen på våra egna sidor ser ut :)

2008-01-08 @ 21:33:57
URL: http://www.freekick.org

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0