Finanscirkusen Rullar Vidare

Vad ska man säga om denna graf då?


Dom är inte kloka på någon fläck de där finansnissarna. Deras "trendkänslighet" leder till överreaktioner som skulle få en enskild person inspärrad på pysket för resten av livet :)

Hitills har jag tyckt att det varit intressant att se att nedgången (även om den varit stor) varit rätt balanserad och inte alls så direkt påverkad av USA:s omtalade ekonomiska kraschlandning. Det har känts bra att USA:s påverkan på världens finanser minskat och att det gamla talesättet "när USA nyser får Sverige lunginflammation" inte längre verkar lika sant.

USA:s banker verkar få lära sig samma hårda läxa nu som de svenska fick lära sig i början på 90-talet. Även om de svenska bankerna i någon omfattning drabbas av det som händer där borta så verkar det i alla fall än så länge som om de fortfarande har 90-talet i minnet och kommer att klara sig. Vi får väl se.

Men den här uppåtreaktionen var ju trots allt direkt framkallad av förhoppningar om amerikanska insatser för att rädda deras ekonomi. Kan vi inte forstätta så? Mjuka nedgångar med deras krascher och enorma hausser vid minsta tecken på att det går bättre? :))

Nåja, kurserna kommer att falla på måndag igen, eller vad tror ni?

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Åsa

Pengars värde består i att vi tror att de har ett värde. Börsen fluktuerar därför att de troende tvivlar. Därför uppmanar jag er: Tro på Mammon, den enda guden, hans son BNP och den heliga tillväxtfaktorn.

2008-09-21 @ 11:18:00
Postat av: Bengt

:))

2008-09-21 @ 14:35:06
URL: http://sbb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0