Blandade Ting

Salig blandning följer... det vanliga träsket av åsikter om saker som redan blivit inaktuella och några intressanta och roliga videoklipp :)

SvD och andra låter en fack-tomte vädra sin imibicilla åsikt att någon chef borde avkrävas ansvar för att de tre som fällts för tjänstefel underlåtit att göra vad varje människa instinktivt borde göra, alltså sitt yttersta för att rädda liv. Ja, chefer och företag/myndigheter har ansvar för sin verksamhet men inte för att folk inte har grundläggande vett i skallen. Det ska förbanne mig inte behöva stå i verksamhetsplanen att man ska ta ner och göra vad man kan för att rädda någon som försökt hänga sig! Vet hut på er, både fack-idoten som försöker skylla ansvaret på andra och de fällda, ni har en människas liv på era samveten och er passivitet är både kriminell och en skam!

Mer föredömligt och positivt är då de rapporter som kommer in om vad som nu kallas "aggressive intervention", alltså när människor, i det här fallet flygpassagerare visar civilkurage och handlingskraft genom att själva eller i grupp direkt och kraftfullt ingripa mot t ex terrorister för att rädda livet på sig själva och andra. Den passivitet och rädsla som genomsyrat passagerare i andra flygplanskapningar har jag aldrig riktigt förstått mig på. Handla eller dö garanterat. Dö när du handlar men räddar 200 andra. Enkla val i min skalle iaf såhär bakom tangentbordet... :)

DN med flera skriver det som vi redan visste, artister vinner på fildelning. Trevligt att man iaf kan prata om den rosa elefanten nu och våga säga det onämnbara. Skivbolagen förlorar pengar för att de inte anpassat sig till marknaden men artisterna går det ingen nöd på. Tvärtom. Iaf de artister som tål att jobba och visa sig på en scen.

Tiger Woods då. Alltså, really. Vad är det för uppblåst skitsnack om hans moraliska skyldigheter som förebild för andra? Han är golfproffs, han spelar golf. Punkt. Hans cred bygger enbart på vad han gör för resultat på golfbanan, inte när/om han spelar sängkammargolf på fel green. Han har ingen skyldighet att leva upp till förväntningar som andra klistrat på honom enligt normer som vi inte ens vet om han och Elin delar. Kanske har de ett öppet förhållande? Inte så troligt kanske men vi vet inte det. Här i Sverige blossade t.o.m en rätt intressant debatt upp om den egentligen rätt vrickade mononormativiteten till följd av det så något gott förde det i alla fall med sig. 1 2 3.

Och så några videor för att lätta upp stämningen igen :)


Kort julhälsning med Crazy Frog, jag tyckte den var lite fin ändå på nåt vis. Lagom urflippad men med fint budskap.


Om den här tjejen friade skulle jag nog bli så illa tvungen att tacka ja :) Grym aerobatics med segelkärra!


Ännu mera grym flygning, som det konstateras i videon, det krävs stor skicklighet för att kunna flyga sådär illa med flit. Att han kan tvinga tillräckligt med lyftkraft ur den där stackars Cub:en i dom belastningarna i låg fart på lägsta höjd utan att damma i backen... Respekt!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Niklas Larsson

Bara att boka KEG imorn och börja, vädret ska ju bli bra. haha

2009-12-28 @ 23:35:11
Postat av: Bengt

Hehe, ja :)

2009-12-29 @ 19:06:38
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: Ernest Laverdure

Aerobatique med finess samt Cub med ännu mer finess ! Man tackar.

Tankarna går till en gentleman vid namn Arne Kjellström som flög Cub på liknande sätt :-)

2009-12-29 @ 19:41:16
URL: http://laverdure.blogg.se/
Postat av: Bengt

Jo, Kjellis är en gammal bekant. Frid över hans minne. Vet dock inte så mycket om hans eskapader då han var groundad redan först jag träffade honom och inte mycket ordades saken. Har förstått dock att han är var en mycken cub-flygare.

2010-01-01 @ 21:09:06
URL: http://sbb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0