Till Skansen och Dra Apan i...

Jag hade bara ett svagt minne av att ha varit på Skansen som väldigt liten och det minnet var helt kort "massa tråkiga gamla hus" :) Det var nog i stor utsträckning sant också då Skansen på 70-talet inte var samma sak som idag. Huvudsyftet har förstås främst alltid varit att bevara exempel på svenska kulturmiljöer och inte att samla på roliga djur.

Under årens lopp har jag förstås både sett Jonas Wahlström på TV och hört folk berätta om sina besök där. Med tiden har lusten växt att besöka stället igen och för en månad sedan så fick jag några timmar över på djurgården och det passade ju perfekt! Tråkiga hus är fortfarande inte min grej så det blev mest bilder på djuren :)


I våras fick jag ett reklamblad för den här utställningen. Jag tänkte "det här kommer bli rabalder" (och det blev det) och sen "skulle vara kul att se". Tyvärr var det bara 30min kvar till stängning när jag kom dit så det blev Skansen istället...

Inne på Skansen så är scenen ett inhägnat område och när det är evenemang där så tar man extra entré. Just denna afton spelade Benny Anderssons Orkester och tantrallyt väntade tålmodigt på att insläppet skulle öppna.

Vitkindade gäss var några av de arter som strövade fritt på området bland besökarna. Trevligt :)
'
Skånegässen däremot var inhägnade vid skånegården.

Vågorna går höga i ankdammen :)

Djurungar är ju alltid trevligt och många av djuren hade förstås nykomlingar såhär på sommaren.

Inte var dag man ser älg ens om man bor i Sverige. Jag kan inte påminna mig om att jag sett älg på riktigt nära håll någon gång tidigare så jag var nästan lika exalterad som en tysk turist :)

Två kalvar födda i maj fanns där.


Brunbjörnarna hade också fått tillökning.

Berguv - Europas största uggla. 180cm mellan vingarna och uppemot 2,5kg tung. Ho-ooh! :)

Påfåglarna går också fritt bland folk. Imponerande djur som jag dessutom sett vilda i Indien :)



Också akvariet tog extra entré men dit in var jag ju bara tvungen att gå :) Jag hade ingen aning om att man gick in i ringsvansmakaernas habitat och att de var helf fria runtom en (inte röra!). Det var en trevlig upplevelse! Kunde inte sluta titta på och fota de små gynnarna...




Lek med kratta som den här apan fått tag på.

En av de berömda dvärgsilkesaporna.

Jordekorrar i parti och minut. Inte stillla en sekund och fulla av upptåg.



Givetvis fanns en massa creepy crawlers där inne också men jag är inte så road av såna även om jag inte på något sätt är rädd. Vid utgången kunde man dock få klappa en orm eller spindel om man ville...

På det stora hela så var Skansen en för mig mycket positiv överraskning. Hade ingen aning om att stället var så stort eller hade så många fler djur än jag hade föreställt mig. Kul att man kan hitta guldkorn i sitt eget land också även om jag kanske var den sista i landet som "inte varit där" :)

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0