EAA Fly-In 2009 - ESSP

Bättre sent än aldrig :) Många faktorer har lagt krokben för att jag skulle få ut det här inlägget. Tidsbrist, ork- och lustbrist. 500 bilder att bearbeta. Ny skärm med konstiga färger som jag inte får ordning på... Jobbigt ljus att plåta i och ett experiment med centrumvägd ljusmätning som slog fullständigt bakut :(  Men trägen vinner och här är det iaf! :D

Galleri med kommentarer som vanligt för den som vill se mer och större!


I och jag drog till ESSP med hans Warrior SE-MAT, men inte utan att första ha dragit en repa ut över skärgården, alltid lika vackert!

Väl på ESSP möttes vi av den vanliga uppsättningen av fina hembyggen och historiska kärror. Extra roligt är att flyg-Sverige fått många fina tillskott det senaste året. Bl a Harvarden "Check'er Tail" ovan.

Den första DA42:an med nya motorn "Austro" på. Sverige-premiär!

Nose-arten var vackrare...

...än "duken". Humor :)

En skola för trike och gyrokopter har öppnat i Norrköping i samarbete med NAFK, kul! Önskar bara jag hade tid och råd... men när de sammanfaller finns det i.a.f. en skola på nära håll nu :)

DynAero MCR-4S. Trevlig bekantskap med goda prestanda som nu ska fabrikstillverkas och certas som ELA1. Kan klart vara ett alternativ att titta på!

Sten Svenssons T-28 Trojan, nytillskott i Sverige.

Bell 47 - inte helt vanlig nuförtiden.

Hallå?!

Vem sa att det inte går att rangera en DC-3 för hand? :)

Sten "Iceman" Svensson värmer upp Trojanen.

Och taxar ut.





Dreideckern och Mikael Carlsson fick välförtjänt uppmärksamhet.

Denna "armé-cub" vann 2009 års Barkarby-pris.

SE-LYX - alltid en lyx för ögonen!

Med tanke på det inte helt klockrena vädret och att evenemanget i år är flyttat en bit från Stockholm och Barkarby så får man nog ändå vara nöjd med de runt 160 besökande flygplanen. Själv mötte jag medbloggaren Lae / F och även lite andra gamla bekanta, alltid lika kul!

Arrangemanget var nästan lika proffsigt som på Barkarby och flygledaren var super! På väg hem fick vi dock vänta lite för att någon tappat ett noshjul på banan! Klart obra. Visade sig vara en VariEze hemmahörande på ESSL flugen av en gammal bekant. Han var lätt skakad efter landningen även om Ezen är gjord för att klara det med en "släpsko" under nosen.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Niklas

Fint!

Filmerna i HD blir riktigt bra med den kameran :)

Tack för fina bilder.

2009-06-16 @ 08:56:55
Postat av: Bengt

Ja, filmerna ger mersmak men tyvärr så låser den ju fokuseringen när man börjar filma så om man ändrar zoom eller avstånd så blir det oskarpt. Sen är det lite skakigt också när man inte har nåt bra grepp, funderar på att använda mitt enbensstativ med den men det ser nog obotligt töntigt ut :D

2009-06-16 @ 12:33:58
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: F

Ah, thoose radials :D

2009-06-16 @ 13:56:31
URL: http://lae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0