Japanese Boy - 1981

Eftersom jag åker relativt lite bil nuförtiden så blir det lika lite lyssnat på radio och när jag vill hitta nåt nytt så tar jag till topplistorna och Spotify istället. Hajade till när jag såg att Sahara Hotnights släppt en cover på Aneka:s "one hit wonder"-låt från 1981 - Japansese Boy. Bara så ni 90-talister vet, det är inte er låt! ;) (eller Sahara Hotnights för den delen). Den är bara en blek kopia, totalt befriad från originalets gung... Talanglöst SH, bättre kan ni!



För mig är Japansese Boy en såndär låt som är förknippad med en särskild tid och en särskild plats. Året var som sagt 1981 och jag var på Kalvuddens internatkoloni, himmelriket för stadsbarn! :) Någon av tjejerna hade köpt vinylsingeln och den spelades nästan sönder på en redan då gammal stereo i matsalen. De övade in en dansrutin som de skulle framföra på avslutningskvällen till just den här låten. När de inte var där så smög jag mig in och satte på den och lyssnade själv, ännu flera gång på gång på gång... :D

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: F

hmmm ... du som jag har välan en liten hang up på PSB, o härvidlag så var välan Robertforsbruttornas förra kåver rätt ok (tycker iaf jag)



http://www.youtube.com/watch?v=e3WrJD5Q2gg

2009-05-26 @ 19:33:11
URL: http://lae.blogg.se/
Postat av: Bengt

Den hade jag missat. Lite bättre hantverk på den men inte speciellt förnyad/tolkad den heller men bättre än deras misshandel av Aneka iaf :)

2009-05-27 @ 01:00:47
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: F

Ja, Aneka o hennes japanska pojk får man närma sig med yttersta respekt. Det är ju i japanska sammanhang lätt att förlora nyllet för mindre ;)

2009-05-27 @ 07:30:59
URL: http://lae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0