Fattiga & Rika - Dåliga Stereotyper Som Tillhygge

Utan att egentligen ha tagit ställning till om fastighetsskatten är nåt bra eller dåligt så måste jag ändå bara kort reflektera över media och oppositionens bild av vem som gynnas av att nämnda skatt försvinner. Aftonblodet skriver gladeligen det som många gräsrötter i sann indoktrinerad socialistisk anda alltid skriker om, att det alltid bara är "rika" och "borgare" som gynnas.

Allt som "borgarna" gör är dåligt för den "lilla människan". Borgarna har huggtänder, horn i pannan och har inga barn och har aldrig levt på existensminimum. Med tanke på att stereotypen borgare inbegriper en akademiskt skolad människa så tror jag att de flesta "borgare" livligt kan minnas tiden i korridor med 7 sorters nudlar 3 gånger om dagen.


Låt se här nu. Min mamma ägde villa på stans "gräddhylla" och gav mig en schysst uppväxt på en 75%:ig sjukskötersketjänst. Mina arbetskamrater på Saabs plåtverkstad ägde villa och sommarstuga. Ursäkta, men stereotypen klingar väldigt falskt. Med tanke på att man för samma kostnad som för en större hyreslägenhet kan äga ett eget boende så är det bara så obildat och perverst vinklat för egna syften att säga att alla/majoriteten av villaägare är rika eller borgare.

Bevare mig för sån intelligenskränkande billig retorik!


Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0