Att Hugga i Sten

För ett par veckor sedan var jag ute på ett litet "mission". En bekant ville att jag skulle ta lite flygbilder över ett par stenbrott som han är insyltad i. Jag högg tag i RvP som är en erfaren stenbrottsfotograf/pilot och flaxade iväg över de östgötska nejderna. Vi hade fått koordinater för båda brotten från nya eniro.se och RvP trollade in dom i GPS'en så det inte skulle kunna gå fel. Min nya Nikon D80 skulle också få en chans att visa vad den gick för.

Stenbrott2

Första hålet i myllan dokumenterades utan problem som synes på bilden ovan.

Stenbrott07

Och så lade vi det andra till handlingarna. Trodde vi, ända till ett mail med följande lydelse rasslade in:

"Bilderna över ****** är bra men täkten utanför ****** är tyvärr inte rätt täkt, denna tillhör en av våra konkurrenter"

*bummer*

Hursomhelst så fick vi lite fina bilder på stenbrott och en anledning att dra ut och flyga och plåta snart igen. Vi lärde oss också att 1) inte lite på en icke-flygare beväpnad med eniro.se eller 2) inte lita blint på GPS. Nästa gång kanske RvP får testa sin egen nya D80 som han köpte kort efter denna tur. Han kunde bara inte hålla sig från att göra som jag och pensionera D50'n :)

SE-LBV

Ovan en liten bonusbild på SE-LBV framför klubben samma fina vinterdag som vi var ute och bokstavligen högg i sten...

Ut Med Det Gamla - In Med Det Nygamla?

Hur vet man när det är dags att göra något nytt i livet? Anledningen att jag funderar är att jag varit en "knapptryckare" hela livet. Manualer är för mesar, bara "på det", jag listar ut det mesta ändå. Så är det fortfarande, jag har inga svårigheter med ny teknik och jag älskar fortfarande att packa upp och installera ny hårdvara. Men. PC->Problem->vad jag är bra på att lösa->är vad jag levt på i 10 år att ta betalt för. Bra va? Nya prylar, nya problem att lösa, utmaningar hela tiden *lycka* :)

So, what's new? Jag har mer och mer tröttnat på problemen och problemlösningen. Jag tänker allt oftare "varför kan dom inte göra skit som bara funkar!!?". Fast, då skulle jag ju inte ha nåt jobb. Oj. :) Hursomhelst så börjar liksom grunden för mitt yrke att verka ointressant, t.o.m irriterande. Jobbigt att lösa problem, jobbigt att lära sig nya saker. Gammal och trött? Latheten som tagit överhand, eller bara en tillfällig formsvacka? Just nu känns det som att allt som händer på jobbet (vilket är tokmycket nu) bara är jobbigt för det är massa problem att lösa och massa nytt att förstå och minnas. Känslan är väldigt främmande för mig eftersom jag vet att jag borde tänka "åh, vad kul, jobba som fan och bli bra på det här är vad jag verkligen vill just nu".

Efter det att jag börjat hänga mycket på nätet på t ex G-kraft och låtit flygintresset ta en större del av livet än vad det haft under de år jag jobbat som konsult så tänker jag mer och mer på att det är nu eller aldrig som jag borde göra nåt åt att få jobba som pilot. Jag inser att jag kommer att bli en bitter gammal gubbe som gnäller över vad jag borde ha gjort om jag inte gjort ett allvarligt försök och eventuellt misslyckats av anledningar som jag inte kan rå över (medicinska skäl tex). Om det är detta som gör att jag känner en tilltagande frustration över datorer, mitt jobb och problemlösning eller om det var så att tröttheten kom först och gjorde att jag återfann lusten till flygandet vet jag inte.

Vad jag vet är att jag inte kan älta och älta tills korna kommer hem utan måste försöka orka ta ett beslut. Problemet är att jag är för sliten för att orka ta tag i något så omvälvande, eller i alla fall är det min ursäkt inför mig själv. Att säga upp sig eller ta tjänstledigt? Banta och träna för att klara medical-kraven. Vänja sig vid lägre inkomst och hur finansiera den del av utbildning som jag har kvar? Många stora och svåra frågor när man grott in sig med att köpa ny bil var 3:e år, bo fint på 96kvm och "vara någon" på sitt jobb.

Wish me good luck - cause I'm gonna need it.

Jag känner en bot...

... som heter Roffe, Roffe heter han *tralla*

På G-krafts chat som bygger på IRC heter kanalen #flyg (Quakenet för den som undrar) och som varje kanal med självaktning har vi en bot. I #flyg's fall Roffe. Varför Roffe? Jo, Roffe är den mest koleriska flygledare som sett världens ljus och har med Bromma som bas tagit sig livsuppgiften att göra livet surt för så många flygare som möjligt. Roffe är inte sen att använda klarspråk mot allt från skärmflygare, ballonger, småflyg till betydligt större drakar om man inte vet exakt vart man är och lyder minsta lag och förordning som finns runt Bromma. Åtskilliga är de flygare som genom åren fått höra "det är min plikt att skriva en DA (drifstörningsrapport till verket) på det här" och landat lagom knäsvaga undrande om certet just rök all världens väg. Roffe är en Bitch alltså.

Roffes virtuella alter ego är inte fullt så bitchig. Inte alls om man ska vara ärlig. Han har inga försvarsfunktioner för att skydda #flyg, däremot har en massa nyttiga servicefuntioner för oss flygare. Roffe meddelar glatt om väder (TAF, Metar), vem som äger ett flygplan eller hjälper dig finna flygplatsnamn eller ICAO-kod när du behöver en. Riktiga Roffe borde studera vår bot och komma till insikt om att flygledare är ett serviceyrke och att ingen blir en bättre pilot om man blir utskälld och uppstressad över radion. Virtuella Roffe är däremot inte så stabil, han e lite klen i kopplingen eftersom han lever på ett skakigt WLAN och åker ut ur IRC titt som tätt, men vi älskar honom ändå.

Jag känner en bot som heter Roffe, Roffe heter han...

Hello World!

Bloggen med minst en trogen läsare, min sambo Pia :) Vi får väl se hur långlivat det här odödlighetsförsöket blir. Med lite tur tillräckligt lång tid för att bli uppsnappat av The Wayback Machine.

SonicBoomBlog? Vad i alsin dar ska det vara för något? Historien är ganska enkel. Jag är känd under ett antal smeknamn på nätet beroende på sammanhang. Ratatosk, BorgSquirrel och... SonicBoomBoy (SBB). SBB är mitt användarnamn på flygsiten G-kraft och är således det namn jag är känd som på chat, forum, fotogalleri etc. SonicBoomBoy's Blog => SonicBoomBlog. F ö kanske någon kommer ihåg den gamla låten Sonic Boom Boy som framfördes av Westworld :)

För den som inte hittade hit via min hemsida så kan du komma till den genom att klicka här. På den finns mer info om vem både jag och Ratatosk är för den som är intresserad :)

Ok, jag är flygtokig och smeknamnet kommer utav det, men bloggen ska inte enbart vara en flygblog (eller flog som min vän RvP kallar sin), jag lovar! :) Min sambo bloggar sedan många år här och hon sköter även en sida och blog för vår just idag 11 månader gamla pudelvalp Cisco som du finner här. Det tog lång tid, men som vattnet slipar ner en sten så föll till slut även jag för blog-vågens framfart.

Egentligen vill jag inte göra någon pretentiös programförklaring om vad bloggen ska handla om och i ärlighetens namn är jag väl inte 100 på det själv :) Jag tänker mig att det kommer att bli en vild blandning av saker som jag känner för att skriva av mig om, kanske inte så mycket privata problem och tankar utan snarare dagsaktuella saker i mitt liv eller i världen som jag vill säga något om. Om det kan intressera någon annan så håll till godo! :) Väl mött!

Soon To Be ex-Blogger? :)

Välkommen till min blog! Den är inte igång riktigt ännu... kom tillbaka om någon dag eller två! Ursäkta laborerandet som försigår fram tills dess :)


RSS 2.0