Hur Man Än Vänder Sig...

Reflekterar lite över debatten om skatter här i landet just nu. När den borgerliga regeringen sänker skatterna så finns det några alternativa och väldigt motsägelsefulla reaktioner att vänta sig från oppositionen. Alla har dock ett gemensamt, det regeringen gör är fel. Vänsterns retorik är lika enkelspårig som aldrig förr, det dom gör är fel och det vi gör är rätt dock utan att någonsin specificera vad man skulle gjort i stället. Mer än att inte göra något alls förstås för det är ju vänstern väldigt bra på.

Vad händer då när regeringen pratar skattesänkningar?

Alt. 1: Skattesänkningen gynnar bara dom "rika". Sen att även de som har det sämre ställt också gynnas glöms bekvämt bort för då funkar det ju inte så bra som tillhygge i debatten. Eller så blir det snett att vissa får betala mer och andra mindre än idag. Jaha? Och nuvarande system har inga inbyggda orättvisor då? Tips: det är rätt svårt att bygga ett millimeterrättvist system där ingen av 9 miljoner människor inte betalar mer skatt än någon annan.

Alt 2: Skattesänkningar som direkt gynnar låg- och medelinkomsttagare är inte bra för Sverige. Skatter är bra för att garantera välfärden. En del andra länder har bättre skyddsnät än vad vi har idag och det med ett väsentligt lägre skattetryck. Varför kan inte vi göra samma sak? Är vi sämre än dom? Tror inte det va...?

Alt 3: En variant på alt1 där man istället säger att sänkningen inte är stor nog. Go figure. Var det inte samma partier som sa att skatter är bra enligt alt. 2?

Alt 4: Sänkningen/omfördelningen är inte finansierad. Nu är jag ingen statsekonom men är det inte så att staten går väldigt många miljarder plus nu och att vi betalar av på statsskulden som aldrig förr? Utrymmet går nog att finna, det är i alla fall jag rätt lugn för. Borde väl f.ö. sticka lite i ögonen på sossarna att högern betalar statsskulden som man så nogsamt fått skulden för sedan "förra gången".

Alltså om man sänker så är det antingen inte bra att sänka skatterna eller så gör man det inte tillräckligt mycket? Ehm..?

Heja regeringen säger jag bara! En fräsch fläkt genom etablissemanget som faktiskt gör något mer än bidar tiden fram till nästa val genom att inte göra något som på minsta lilla sätt riskerar framtida valsegrar. Denna regeringen har tagit fler radikala och obekväma beslut på knappt ett år än vänstern gjort sedan förra regimskiftet. Jag föredrar folk som faktiskt försöker åstadkomma förändring framför de som stretar emot. Hellre förändrare än förvaltare. That's the way to go Fredrik!

Jaja, jag ska skriva om nåt roligare nästa gång, lovar! :)

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: #flyg

påminn mig att vi inte ska prata politik när vi festar.

2007-06-28 @ 21:30:47
Postat av: SonicBoomBoy

Tja, det hade ju varit enklare om du varit lite mer rakryggad och gett nån liten hint om vem du är, men nu spelar det ju ingen roll eftersom festen inte blir av...

2007-06-30 @ 07:43:56
URL: http://www.ratatosk.nu

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0