Ryktet om Min Död är Betydligt Överdrivet

Oj, lite dåligt samvete har jag nog haft för att jag inte bloggat på ett tag men inte så att bloggen blivit en belastning. Jag är fortfarande sådär eländigt småsjuk fast mycket bättre, mest hosta kvar. Jobbet går inte precis ner i takt och nu börjar övertidstimmar och "frivilliga studier" på fritiden dyka upp för att åtminstone kunna hålla en viss anständighetsnivå på saker. Helgerna har gått åt till att sova igen samt läsa på en del vilket egentligen inte givit nån avkoppling precis.

En stor del av förra söndagen gick däremot åt till lite trevligt socialiserande med grannarna Henrik och Therese. Vi började med att bjuda på våfflor på vår balkong vid 14-tiden sådär när vi hade vaknat till :) Därpå följde lite flygning över Östergötland och S:t Anna och Gryts skärgårdar. Vackert var vädret men soldiset var så tjockt att man kunde ätit det med sked.

Styrman
Therese visar hur en spak ska drejas.Snart är det påsk hursomhelst och det blir 5 dagars sammanhängande ledighet. Ska bli skönt det. Sambon åker på hundutställning på påskafton fast hon lämnar familjens stolthet hemma, han är inte för den stora allmänheten att beskåda. På skärtorsdagen ska jag hjälpa till att städa hos en gammal vän som verkligen behöver hjälp på det området, blir nog en intressant dag med hacka, skyffel och eldkastare (ehm..).

image17
"Puppy". En mästare vid tangentbordet.

Sökes: Exorcist

SjukKillen här ser piggare ut än vad jag känner mig. Har varit "sjuk" i över en vecka nu och börjar bli hjärtligt trött på det. Det är den där sortens sjuka som bara småputtrar fram. Ingen feber (även om det känns så), ingen matthet, ingen muskelvärk, inget ohejdad snorande som bara kräver att man ligger för ankare. Först en 3-4 dagar med ont när man sväljer följt av 3-4 dagar med hosta och nu en liten mix av alltihop fast inte så mycket av varje, men sammanlagt...

Eftersom jag inte haft feber eller hjärnan varit försatt ut spel så har jag förstås jobbat vilket säkert inte underlättat tillfrisknandet och kanske inte varit så schysst mot mina arbetskamrater. Men vad ska man göra? Känns ju inget bra att vara hemma i flera veckor för att man bara är halvdan.

På jobbet har det varit fullt ös i vanlig ordning och jag har hållit utbildningar, varit på möten och löst problem förstås. Om man bara kunde skriva ett batch-jobb som gjorde kill -9 på alla elaka baciller som cirkulerar i min kropp...

Tyvärr lär det väl inte funka förutom möjligen i The Matrix  men jag provar snart vadsomhelst för att komma ur den här sega degen av kroppsliga felfunktioner.

En exorcist kanske kunde göra susen?

Lite Lek i Sandlådan

Jag får tacka RvP för hans kommentar på "Photoshop is the Shit" med hänvisning till Moderskeppet.se som inte bara har ett coolt namn utan även visade sig vara mer än bara en i mängden av Photoshop-siter. Rekommenderas!
Bilden nedan kan jag knappt tro att jag gjort själv. Den var bra från början men jag blev av med lite finnar, rodnad på halsen, rester av slarvig rakning och fick en ny ögonfärg i ett nafs :)

image13
Would you buy a used car from this man?

Slarvig rakning btw, ingen rakning alls då på en vecka i vissa delar av fejset. Så kan det gå. Jag gillar vad skägget gör för mitt utseende men det är inte värt det när det börjar bli långt och kliar och måste trimmas för att inte krydda maten... Det är numera historia - för den här gången.

När jag ändå är igång och leker så gör jag väl som alla andra och infogar en liten video bara för att det går :) Modellflygare har ju alltid haft mer än en skruv lös, denna video adderar bara till övertygelsen. Enoy!När vi ändå håller på slänger jag in en favorit till. Ett anmärkningsvärt projekt - och så länge han hållt på! Det fanns ju knappt digitalkameror för 6 år sedan :) Gillar musikstycket med det passande namnet också, Everyday av Carly Commando.För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras!

Goodbye Trusty Old Friend

*varning - tech talk* :-)

Igår var det dags att byta ut en gammal trotjänare, mitt arbetsverktyg no.1. En Dell Latitude D600. Den har hängt med i tre år nu och genomlidit sisådär en 3-4 moderkortsbyten och ett skärmbyte på Dell's bekostnad. D600 har väl inte varit den mest lyckade modellen Dell har sålt och flera "patentfel" finns i serien, bl a dåliga diskar (IBM förstås) och dåliga gångjärn (går av) samt att WLAN-kortets antenn var dåligt ansluten och samtliga byttes i förebyggande syfte.
Dell D600
Dell'arna kom till genom min förra arbetsgivare som körde ett stort projekt för att byta ut samtliga maskiner i norden på ett bräde. Projektets namn: UpNorth! :) Den hade en 1.6GHz processor, 512MB RAM (sedermera 1GB) och 40GB hårddisk. Jag har köpt in och använt Dell sedan jag började i branschen runt 1996 och är överlag nöjd, alla tillverkare har sina problem, men Dell kör med standardkomponenter, byter inte prylar mitt i serier med samma namn och knusslar aldrig med att komma och laga nåt som är trasigt.

Entrada el IBM/Lenovo Thinkpad T60
IBM Thinkpad T60
Stor som sju svåra år och tung som en säck tegel, modell T60 2637 AB6. Sexigt va? T60 2637 AB6, säg det fort 10ggr den som kan... Översätter till en Intel Core Duo 1.83GHz, 60GB hårddisk (SATA) och 1GB minne.
Nädå, jag har inget mot IBM (varför växer min näsa plötsligt?) men de har under alla år byggt maskiner som är tyngre och konstigare konstruerade än alla andra. T ex, varför år 2007 måste man lossa 4 skruvar i botten och sedan vika upp handlovsstödet och ta bort flatkabeln till tangentbordet för att kunna stoppa i mer minne? Dell har det under en lucka i botten som sitter med 1 st skruv. Och varför sticker batteriet ut på baksidan och gör hela burken ännu större?

Vet ni vad det är för skillnad på IBM och Jurassic Park? Det ena är ju en massa skräcködlor som springer runt i en forntidsdjungel. Det andra är en film.

Nåja, T60 har sina fördelar med. Förutom att den är ny och fin förstås. En inbyggd lampa i locket som lyser på tangentbord *najs*. Hög kontrast mellan tangenterna och bokstäverna/symbolerna på dom. Fingeravtryckläsare för påloggning *now we're talking*. Sen är den ju ofrånkomligen snabbare med sina dubbla kärnor och nyare grafikkort och SATA-buss. Vi fick dessutom två strömkablar till den så vi kan ha en hemma och en på jobbet. Om Mr. T60 bara sköter sig så kan det nog bli ett inlägg om den också när den lämnar in om några år. Fast innan dess har jag nog blivit tokig på att ctrl-tangenten inte sitter längst ner till vänster, det gör Fn. Ge mig idiotingenjören och ett baseballträ någon, please!

Förresten så undrar jag också, varför i alsin dar, när man köper in stora mängder av en grej som förväntas leva 3-4år och användas av den mest tekniskt kräsna bunten människor, köper man nåt med så mediokra specifikationer? Samma sak på Dell'ens tid, den var out-of-date redan när vi fick den.

Photoshop is the Shit!

De flesta har väl hört talas om hur man kan manipulera bilder med hjälp av Adobe Photoshop (PS) och diverse andra program för bildförbättring/manipulation. Jag som varit datornerd i runt 15 år har nästan lika länge känt till PS och dess möjligheter. Ändå kan jag ibland inte låta bli att förundras, eller t.o.m skrämmas, över den woodoo som en del kan prestera med PS. En bekant som är en av dessa häxdoktorer beväpnad med rätt kunskaper och känsla visade mig originalet till en bild som jag redan hade sett färdigbehandlad.

image9
Såhär såg den ut före. En riktig skitbild som jag prompt hade raderat från minneskortet på kameran utan vidare åtgärd.

image10
Till att se ut såhär. Skrämmande. Fascinerande. Otroligt.

Jag går nu i lära hos ovan nämnda häxdoktor. Jag betvivlar att jag någonsin kommer att ha vare sig kunskap, känsla eller tid att lägga på att rädda en bild av den här sorten. Från zero to hero, från kass till vass tog i runda slängar 2 timmars pillande för den här bilden. Än så länge är jag glad bara att jag vågat börja dra i lite reglar och lära mig lite nya funktioner i PS...

Is the shit förresten. Det är en kul site på nätet, istheshit.net. "the shit", eller att vara det, är något positivt även om det kanske inte låter så först. Att vara "the shit", betyder i stil med "är grejjen". På istheshit.net kan vem som helst anonymt lägga upp en bild på något och skapa t ex photoshop.istheshit.net. Prova att byta ut photoshop mot valfritt annat ord och se vad folk lagt dit för kul.

Hård(varu)porr

Idag var det lilla julafton på jobbet. Eller, heck, det var f*n stora julafton :) De bladservrar som en kund beställt levererades äntligen. 2 st HP C-class enclosures och 10 st HP ProLiant BL465c blades med 2*AMD Opteron 2000 och 16GB RAM och 2*73GB SAS-diskar var. *drewl*

Enclosure
Ett av två C-class Enclosures. 16 platser för half-height (two way) eller 8 full height-servrar (quad way).

Blades2
10 st BL 465c och diverse andra komponenter

Switchar2
8st Cisco Catalyst 3020 for HP Blades switchar. 4 st management-moduler (redundans) och 4 st 16-portars pass-through moduler för FCAL (4X).

Förpackningshysterin på HP har dock nått oanade höjer, det kom på 5 pallar och vägde in på 541kg tillsammans!!! När vi packat upp allt var nog bara en tiondel av volym och vikt kvar. I slutändan skall dock allt utom rackmonteringskitet in i enclosure-lådorna på första bilden.

Om du inte förstod något av ovanstående inlägg så är du helt normal! ;) Det var bara för oss g33ks.

Sveriges Minsta Pudel?

Häromsistens när vår dvärgpudel Cisco var och klippte sig, trimma som det heter på "hundspråk", så mötte vi denna charmiga lilla varelse. Hon var mindre än Cisco när han kom till oss 8v gammal och ändå är hon 4 månader. Hon var menad att bli en toy/dvärg-pudel, de är typiskt mellan 25-35cm i mankhöjd som vuxna men även om ingen formell undre gräns finns så kommer hon nog att vara diskvalificerad i alla fall. Hon borde väga ~2kg men väger 9 hg och som synes mot mina strl 44 så är hon sannerligen ingen stor krabat.

194426-5

Hon är dock fullt frisk, riktigt hyperaktiv och med en lika tuff attityd som vilken dobberman som helst. Hon morrade friskt och bet lekfullt när hon tyckte att min hand borde uppfostras lite. Morrandet lockade ändå mest till gapflabb då ljudet inte blir så mycket större än vad kroppens "resonanslåda" tillåter. Hör själva genom att spela mp3-filen nedan.


Mikromorr

RSS 2.0