Total Bummer

Efter lunch idag fredag kom ett mail till min kollega att kursen vi skulle gå i San José nästa vecka är inställd. Vi "went ballistic" förstås på den dåliga stilen att ställa in med så kort varsel och de utgifter som vi aldrig kan få igen för biljetter m m som var bokade. Just nu ser det inte bättre ut men vi gör vad vi kan för att sätta press på utbildningsföretaget där borta men de är inte ens vakna ännu där på västkusten så det tar ett tag innan vi får ett slutgiltigt besked. I "bästa" fall så får vi kasta oss i en bil upp till Arlanda i natt när det ev. klarnat. Flyget går 07.55 imorrn bitti, med eller utan oss...

Men, jag gråter inte så mycket, jag tyckte det var lite jobbigt att åka bort just när jag blivit avlsappnad efter flyttandet här hemma. Men surt är det för frågan är nog om jag får följa med på nästa försök. Chefen lär nog fundera mer än en gång på det eftersom han ju vet att jag kanske slutar om ett år eller så... Surt, men ändå inte. Solen lyser och varmt är det ute. Ska bli fint att åka hem och bara slöa ur i helgen...

(jaja, jag har sett prognosen...)

Just Som Jag...

... övervägde att skriva ett inlägg om hur mycket jag avskyr Boyd Coddington så kilar karln vidare...

Jag tittar inte mycket på TV och jag följer inget särskilt men när jag kollat text-tv klart och börjar zappa kanaler på kvällarna så har jag ofta hamnat en stund i "American Hotrod" på Discovery.

Serien är just om Boyds hotrod shop och handlar om olika byggen de gör. Alltid med kortare och kortare deadlines och alltid folk som slutar p.g.a. att de inte pallar med trycket. Läste bara häromdagen att man gått från jag tror det var 40 till 6 anställda på några år och inte undra på det så sur som Boyd alltid är och hur dum och elak hans högra hand Duane är mot folk.

De klipper säkert till det precis som de vill och presenterar folk enligt vissa mallar för att ge serien en viss karaktär men någon oginare, snålare, tråkigare och mer självupptagen navelskådare än Boyd förefaller svårt att hitta. Jag önskar inte livet ur någon och i synnerhet ingen som jag inte ens har träffat utan lärt känna genom media, men han var måhända en hotrod-mogul men människan kan jag livligt föreställa mig att det finns dom som inte kommer att sakna.

Livet Ler - Men Inte Jag

Melodramatiskt värre va? :) Översätts lämpligen till "massa bra saker har hänt men jag har inte blivit lyckligare för det" :)

Vad är det som händer då, jo
  • Tjänstledigheten är beviljad men inte avtalad. Fick reda på att om jag tar ut alla mina semesterdagar (~30st) före jag tar tjänstledigt så blir jag inte återbetalningsskyldig :) Jag får alltså ta ut sånt som jag inte jobbat in och blir inte straffad för det. Alltså behöver jag inte ta ledigt för studierna förrän mitten på september och fram tills dess får jag bättre än vanligt betalt tack vare att semesterersättningen är något högre...
  • Min största aktiepost kommer att ge 13.50/aktie i utdelning, summa summarum så kommer det att täcka kostnaden för första halvan av kursen.
  • Jag besökte en naprapat för första gången i mitt liv idag och jag tror jag är kär :) Det var det bästa av två världar, massage och kiropraktik fast med en rätt saftig prislapp, men det var det värt. Jag har fått reda på att jag har olika långa ben, vilket alla har, men mina är så olika att jag borde ha inlägg i skon för att hjälpa till att avlasta ryggen. Sprang och köpte på en gång.
  • De nya glasen till mina glasögon har kommit och jag kommer att få dom monterade imorgon innan jag åker till U.S.A. utan att det kostar mig en krona.
  • Jag är sedan några dagar helt avslappnad och till freds i mitt nya hem, såpass att jag kan ligga och göra ingenting och tänka mig att bara dumglo på tv eller nåt. Skönt som fan att inte känna sig stressad av det där sista som "bara måste" göras. T.o.m. min brandvägg/web-/mailserver är hemma igen.
  • Pengar, pass, piljetter, blomvattning och allt annat är fixat inför min tripp västerut. Återkommer kanske med lite bilder och inlägg från over there under veckan som kommer.
See you l8er alligator...!

Top Gun :)

Efter en period med mest flyttande och annat så har jag lyckats fokusera så mycket på flygutbildningen så att jag har valt en skola jag vill läsa teorin på, BFSAA i Västerås (Bromma Flygskola / Scandinavian Aviation Acacdemy), a.k.a "flyggymnasiet". Skickade in alla ansökningshandlingar och kopior av betyg från stenåldern, cert och medical och idag kom mitt välkomstpaket, jag är antagen! :) Den 2:a juni börjas det.

Det mesta handlar förstås om att slanta upp $$$ eftersom det är en kommersiell skola men vissa krav på betyg och annat finns ändock så jag är glad att de inte hade några invändningar. Eftersom det är sisådär en 18 år sedan jag satte min fot i skolan sist, än mindre räknade med någon mer avancerad matte så har jag tagit hjälp av min goda vän Å för att damma av lite gamla färdigheter på området. Det gick över förväntan bra så jag ska nog snart vara i skick för lite ekvationer, trigonometri och annat som kommer att behövas :)

Nu är det "bara" dags för nästa del i masterplanen, att få lämplig mix av ledighet beviljad. Det kan fortfarande ta en ända med förskräckelse men vi får hålla tummarna för att chefen är välvillig. Oavsett det så kommer det att bli ett avancerat pussel att lägga för att varva semesterdagar med tjänstledighet deltid och bästa mix av studiemedel så jag inte överskrider maxbeloppet under tiden jag läser och jobbar samtidigt.

Kursen är helfart på distans och jag har tänkt ta ledigt två dagar i veckan för att tillsammans med helgen och visst kvällspluggande få ihop erforderlig studietid. Sen blir det också totalt 6 veckor som jag ska vara på plats i Västerås för teoriundervisning och prov. Totala längden är 34v och om jag klarar alla prov första tillfället så kommer jag att vara klar i början av februari nästa år.

Lite scary är det men hittills har ju allt gått vägen och det är ju bara upp till mig så länge jag bara får ledigt nu så...

Singstar Suger

Åtminstone om man är granne med några glada ägare av ett sådant spel... inte ALLS lika kul som att använda det kan jag meddela.

Århundradets Mest Korkade

Många mindre genomtänkta lösningar har man sett genom åren inom IT men det här tar f*n priset alla kategorier! Dumstruten sätts idag och för all framtid på ASUS huvud. Jag köpte ett P5B SE-moderkort för att det har stöd för allt jag behöver och RAID i synnerhet. Köpte två diskar för att fortsätta köra RAID1 i den nya burken såsom jag haft som standard länge nu.

Tro att jag blev krontokig när jag upptäcker att kortet har stöd för RAID0, 1 och JBOD minsann men uteslutande och endast i konfiguration med en intern disk (SATA) och en extern disk (eSATA)!!! Inga andra konfigurationer stöds för RAID! Vem i helvete vill ha ett moderkort med ett RAID-stöd där man inte ens har valet att kunna köra RAID med sina interna diskar?!?!

Nåt mer korkat får man leta länge efter. Jag övervägde om jag skulle kasta en av diskarna efter Datorbutiken.com så jag ändå kunde bygga min nya burk ikväll men om jag ändå måste returnera något så får det fasen bli missfostret till mobo och inget annat. Känslan av att ha blivit snuvad på lite kul ikväll är stark...

Nostalgitripp

I samband med flytten bestämde jag mig för att nu får det vara nog med sparandet på alla dessa disketter! Men precis som med gamla videoband och annat så vill man ju inte kasta urskillningslöst så jag satte mig och kollade igenom allihop och boy vilken nostalgitripp det blev...
image375
Jag hittade min allra första floppy som jag gjorde specialarbete på i skolan 1990 och som svek mig när jag bara hade sista utskriften kvar... Hittade massa kul gamla programvaror som inte många kommer ihåg längre. How about Telix? FrontDoor? Bluevawe? Inte det. Stacker, Windows Entertainment Pack, Leisure Suit Larry eller Norton Utilities då? :) Bootdiskar för Xircom parallellportsadapter? :) DOS 6.22? Wolfenstein 3D? Trumpet Winsock?
image377
Filer gamla som gatan... prova augusti 1993 och den går fortfarande att öppna! Programmet i fråga ett spel som heter BioHazard som var ett rätt bra nivåspel på sin tid.
image376
En fileinfo.diz från Nordic BBS :) Nordic var Sveriges största BBS på den tiden med typ 10 linor eller nåt. Lennart blev redan då också den första i Sverige att få krypa i kurran för "fildelningsbrott" och "lagen om elektroniska anslagstavlor" kom till runt den tiden.

Allt från den tiden när 16450 eller 16550 var skillnaden mellan liv och död. Tiden när 1MB RAM kostade 1 000 riksdaler. Tiden när 256 färger på skärmen gjorde att man kunde se porrbilder men inte annars. När Office 6.0 var på 40 disketter och tog dygn att tanka hem på 14 400... När interrupter och basadresser kolliderade hej vilt.

Those were the days...

Kent Rokkar 013

Hade köpt plåt till Kent:s konsert här i stan som gick av stapeln ikväll. Jag har inte sett dom live förut men ryktet som "Sveriges bästa live-band" (slitet uttryck) satte ribban skapligt högt. Samtidigt vet jag att jag är ett 50/50-fan av Kent. Vad menar jag med det då? Jo, jag gillar typ hälften av låtarna så jag räknade nog inte med någon religiös upplevelse där alla mina favvolåtar staplades på varann precis utan mera ett bra gig med highs och lows.

Lite kom förväntningarna att överträffas för bitvis var det nästan religiöst! :) Kent bjöd på en mycket välgenomtänkt gig nästan med ett svart håls täthet. Underbart även om jag som sagt inte gillar alla låtarna :)
Kent1
"Familjen" som var förband hade jag inte hört alls förut. Mycket tung synth men inte så omedelbart medryckande men jag tror nog jag vill lyssna lite mer på deras musik. Gjorde ett bra jobb i alla fall även om Linköpingspubliken är notoriskt svårflirtad :(
Kent2
Solen går upp och Kent eldar igång...
Kent3
Kent4
Många ljuseffekter och en videoduk i bakgrunden bjöd på förstklassig show. Påkostat och jävligt snyggt!
Kent5
Kent6
Jocke Berg gör sin grej.
Kent7
Jocke och Sami (tror jag) röjer.
Kent8
Kent9
Körsångerskan på en av låtarna var med som video :)
Kent10
Kent11
Just som effekten av ljusshowen började kännas lite "jaja, har ni inget mer?" så körde man igång med laser... KOOOL!! Inget jag inte sett förut iofs men laser är häftigt :) Och snyggt!
Kent12
Kent13
Kent14
Kent15
Kent16
Eller hur? :)

Jag är en total sucker för den klassiska avslutet på rocklåtar med en ljudvägg med bara bas, elgitarr och slagverk som långsamt pumpar brutalt och skoningslöst upp i ett crescendo och bara tystnar tvärt. Fick två sådana under kvällen och då blev det lite religiöst lyckorus med en tår i ögonvrån :) Slutet på "Ingenting" är lite sådant på skivan men på konserten var det extra uppiffat och fick tjäna som slutet på huvuddelen av konserten. Brutalt! Sen blev det förstås extranummer, först två låtar och sedan en till i ett sista extranummet.

Linköpingspubliken är som sagt svårtflirtad, tyvärr (tråkmånsar!) och det tog ett tag innan folk började låta sig ryckas med. Fastän de gick på tio minuter sent så fick jag resa mig många gånger för att släppa fram bönner som inte satt sig, kom i tid era spån!

Kent gjorde sitt bästa men publikkontakten blev inte så bra men det var inte för att dom inte slet för det. Kul att det kommer ett bra band till stan, folk har tjatat och gnatat så länge om att det aldrig är några vettiga evenemang. Om jag vore en artist som inte heter Lars Vinnerbäck så skulle jag inte göra om misstaget att spela här dock. Väl kämpat i motvinden Kent!

There IS a God!

Blixten måste ha slagit ner någonstans. Jag kommer inte att komma över det här på en vecka. Mitt bredband är flyttat! Otroligt!

Efter lite snickrande med hjälp av kompisen R så börjar lägenheten likna inflyttad och klar. Nåja. Men det viktigaste som stått på akutlistan i alla fall. Taklampor upp i det 4.5m höga snedtaket t ex, fick låna värsta stegen för att sätta upp dom. Bävar för när glödlamporna måste bytas...

Idag lät jag min chef förstå att jag tänker ta en del tjänstledigt under året för att studera ATPL-teorin och att det kan leda till att jag slutar i förlängningen om allt går bra. Mot bakgrund av att en rätt nyanställd kollega sa upp sig igår och vi redan går på knäna bemanningsmässigt så jublade han förstås inte.

Men jag gjorde mitt bästa för att få honom att inse också hur svårt det faktiskt är att komma in på ett heltidsjobb i flygbranschen och hur många X-faktorer, häxdoktorer, hästskor och kattsvansar som måste ligga i rät linje för att det faktiskt ska bli så. Viktigast för mig är som sagt att bevisa för mig själv att jag kan. Sen om det blir rundflyg på LFK eller MD-83 på Flynordic av det är en helt annan femma.

Siste Man Tar Ner Lamporna!

Idag är sista dagen på mina fyra dagars ledighet som jag tagit för att styra med flyttandet. I morse flyttade jag min web/mail/firwall/etc-server till en kompis företag så att den inte får en massa nertid när mitt bredband flyttas. Tur var det för precis som jag trodde, de var jävligt rappa på att koppla ur det. Det levde till c:a 13.30 idag som är den anmälda flyttdagen.

Trots att det stora var gjort redan förra helgen så var det enormt mycket kvar att göra i/med den gamla lägenheten. Tömma några garderober, montera ner persienner och hyllor, "stjäla" lysrören jag satt i, koppla ur och flytta tvättmaskin och tumlare, montera upp saker vi tagit bort och flyttstäda. Det sistnämnda hade jag lejt bort till en *host* bekant. Dom var två som gnodde som fan i sju timmar och sen ångrade jag att de inte fått städa hos mig med jag fortfarande bodde där :) Jösses vad det glänste! Så gick också besiktningen U/A idag.

Nästan sist av allt så tog jag ner alla taklampor som hängt kvar och letade rätt på alla nycklar, vilket var en pärs i sig. I helgen har det varit idel slit i övrigt med att båda packa och packa upp och malla in och montera upp alla grejer. Jag har jobbat som ett djur från tidig morgon till jag bara stupat på kvällen.

Pixie som tar alla chanser att knähunda sig tänkte inte en millisekund när husse la sig platt på golvet igår eftermiddag utan tog genast den mjuka kullen i besittning (beliggning?).
image358
Och nej, cidern i bakgrunden hade inget med saken att göra, man är väl ingen fyllehund heller?! :))

Dubbelfel

Mitt telefonabonnemang flyttades så fint vid 08.30-tiden i morse och allt funkade bra, kopplade in massa telefoner och annat här och tänkte goda tankar om Telia. After all, vanliga abonnemangsflyttar brukar gå smärtfritt. Säg den glädje som varar, vid 10.30 så hör jag ett pipande i lägenheten och lokaliserar det till en telefon som ligger av. Lägger på den och sen är det stendött i alla lurar även om jag kopplar ur allt och sen bara testar i förstajacket.

Ringer till Telia felanmälan och när jag talat och knappat mig fram genom deras menyer efter alla konstens regler så hamnar jag hos kundtjänst, inte felanmälan. Kundtjänst kortsluter mig med felanmälans menysystem igen och jag knappar 1 för felanmälan, matar in numret som återläses korrekt och bekräftar med en etta, bara för att bli kopplad till... kundtjänst. Suck. Kvinnan i andra ändan vill koppla mig till felanmälan igen men då skriker jag högt och förklarar att jag redan gått igenom den processen två gånger och bara kommer tillbaka till dom. Hon lyssnar med när jag gör det en tredje gång och en kundtjänstkollega till henne svarar...

Då fattar hon läget och testar lite själv och återkommer sedan och bekräftar att hon får samma sak själv så deras talsvar är uppenbarligen bork :) Hon var väldigt trevlig och behjälplig hursomhelst även om hon nog var lite misstrogen i första läget, kunden är nog oftast det största problemet med deras talsvarssystem :)

RSS 2.0