Same Same - But Different

På plats i Kata Beach. Har hållit mig vaken större delen av dagen för att komma över jet lagen så fort som möjligt. Det sista jag gjorde nu på kvällen var att ta en första massage. Stannade utanför ett ställe med 5 tjejer som satt utanför och försökte få mig att välja just deras parlör, det går 2 massageparlörer per 10m här med mördande konkurrens som följd. Med lite marknadsföringshjälp av en tysk som just kommit ut efter behandling där så blev det det stället. Fick hjälp att skölja av lite strandsand från fötterna och blev ledd in bakom ett draperi av en av tjejerna.

Sen kommer det in en kille som ska ge mig massagen!

99% av alla som ger massage här är tjejer så jag blev milt förvånad men det gick ju bra ändå. Men det är skillnad ändå i handlaget mellan killar och tjejer. Jaja. 99% av min kommande massager kommer nog att utföras av tjejer så jag har inget att klaga över. Blev bara så dödschockad för att använda aftonbladetska. Inte exakt vad jag hade sett framför mig och längtat efter precis :)

Landvetter

Med donnerwetter. Riktigt mögigt väder på vägen ner men jag var ute i god tid. Lite väl god tid visade sig, men det kunde ju blivit tvärtom. Som tur är finns ju Internet :)


Jag har en liten tradition, att äta den seriously overpriced räkmackan när jag är på en flygplats, denna gången inget undantag. 109:- fattigare men så var det också riktigt många och riktigt fina räkor på den som tur var.

Let the semester begin :)

All Set

And ready to go! Imorrn 15:20 lättar jag från det här gråa rusket för 2v. i södra Thailand! Blir kanske lite bloggning där nerifrån om jag tar in på ett hotell med vettig Internet-lina :)

Allt är inte packat och klart men jag känner mig rätt till freds och inte så orolig/stressad inför imorgon bitti, skönt! Allt under kontroll.

Jag har såhär i grevens tid efter ett SMS till Thailand lyckats få A:s uppmärksamhet och ska träffa henne på lördag :) A jobbade på hotellet vi bodde på förra gången och har säkert en massa bra tips att ge mig även denna gång. Ska bli kul!

En Tjusig Dag På KontoretJag har sett den här videon förut men den är så cool så jag postar den här nu :) Såhär skulle en dag på "kontoret" kunna te sig om jag lyckas få ett skapligt flygjobb framöver. Detta är en Cat. IIIb autoland i Zürich, d.v.s det är för dåligt för att kunna landa manuellt och därför flyger autopiloten hela vägen till sättning. Skapligt läskigt att höra call-out för 30ft och fortfarande inte se backen... tar nog ett tag att vänja sig vid.


I Need a Vacation


Som Terminator sa i T2 - Judgement Day.

Jag är rätt fett slutkörd känner jag så lite akut batteriladdning är ett måste för att orka kämpa vidare. Jag drog konsekvensen av det idag och bokade en flygstol till Phuket för det smått otroliga priset 4 500:-! (Ving/Thomas Cook Airlines, A333).

Fixade två första nätterna på Kata Sea Breeze för lite acklimatisering och tid för att hitta ett annat hotell för resten av vistelsen, gärna i Khao Lak/Bang Niang. Ah... lite sol, värme, bad, massage, tigerräkor, fantastisk dykning och vänliga människor överallt. Och allt är verkligen superbilligt till på köpet! Thailand är det optimala resmålet för en trött själ även om 19h eller nåt på resande fot suger...

Så, redan nästa torsdag, den 26/2 så lämnar jag den här grå sörjan för 2 veckors R&R... Yes!!!

Hasta La Vista, Baby!

I am Invincible! (igen)

klicketi-klick... *booooom*!!!

För den som minns Boris Grishenko i Goldeneye :) Man ska väl inte gapa över hur duktig man är men det känns helt ok att nu vara färdig med de 4 ämnen jag föresatt mig att klara av den här sittningen. Mao så skrev jag och klarade INS nu på morgonen. Inga procent än men just nu räcker det bra med att ha klarat sig, nu kan jag bränna de här 4 böckerna.. :)

Nu ska jag bara vara människa den här helgen, slappa och fixa lite hemma, stoppa undan allt jag inte behöver titta på mer och sen fundera på en strategi för hur och när jag ska fixa de 3 sista ämnena. Känns rätt sugigt men det är ju självförvållat. Jag har tagit lediga dagar emellan men jag har svårt att bara inte göra något alls, det slutar ofta med att jag tittar på någon teori till slut ändå. Snacka om att vara uppe i varv och fokuserad...

SBB in Concert

Eller heter det kanske at concert? :)

Idag fick jag i alla fall tag i en biljett till Madonna den 8/8 :) Hängde på första släppet som en igel men det hjälpte ju föga. Totalkört att få tag på biljett då. Idag vandrade jag upp till ett Ticknet-ombud här i 011 efter att jag väntat 1h på nätet. Lesson learned, gör så direkt i fortsättningen.

Det blir visst ett riktigt konsertår för mig, 2009.

Före Madonna så ska jag på Yamato drummers 16/3 och Jean-Michel Jarre 14/5

OPP

Gick bra även den idag :) Bara INS kvar på torsdag. Lade in en alternativ dag på tisdag nästa vecka om jag inte skulle känna mig redo för INS på torsdag, det är ju trots allt bara arbetsdagskvällar (fint ord va?) innan dess.

Fick procenten för M&B samt RNAV nu och det var ju oväntat munter läsning :)

M&B: 100%!
RNAV: 95%
OPP: 94%

:)

RNAV

Gick vägen den med. OPP på måndag, om jag hinner/orkar med det. Kanske flyttar den någon dag eftersom jag fick jobba längre än beräknat idag och sitter med fet huvudvärk nu :(

Fortfarande inga % på proven :(

Ikväll: spex :)

One Down...

... three more to go.

M&B: pass

Har inte fått procenten än dock :( Fyller på med den när jag vet.

Blev måttligt sned när jag loggade in i PEXO och upptäckte att skolan inte hade markerat mig som ok för att skriva provet :/ Fick jaga lärare via telefon i 10 min för att få dom att fixa till det. Man blir ju rätt störd i sitt fokus av sånt... kass!

Ikväll, studier för RNAV fredag morgon.

Trafikdårar...


Måste bara skriva av mig lite. Jag blev så paff och förbannad på samma gång nyss när jag var ute och åkte. Jag kom ner för en väg där jag skulle stanna och plocka upp en bekant. Jag hade en bil 20-30m bakom mig nedför vägen. Jag blinkar i tid innan och svänger in till kanten vid en utfart så jag är verkligen ur vägen. När den bakomvarande kommit fram till där jag stod, med högerblinker igång och bromsljuset tänt så lägger han sig på hornet 2-3s!?! Ilsket m.a.o "du står ivägen idiot".

Sen kör han förbi och tutar igen varpå jag både tutar och ljustutar i protest tillbaks. Vad gör stollen? Jo, tvärnitar och lägger i backen och backar snabbt tillbaks mot mig och stannar. Då blev jag så sur att jag hoppade ur och gick fram till honom och undrade vad han håller på med. "Jag var ju tvungen att uppmärksamma dig på att jag tänkte köra förbi"(!) och "du kunde ju ställt dig lite längre fram" (där det fanns mestadels fulla p-fickor). Jag bara sa "jag blinkade höger hela tiden, jag visade bromsljus, jag blockerade inte vägen och du kunde ju bevisligen komma förbi så det var då ett jävla skitsnack". Sen gick jag tillbaks och drog därifrån...

Tydligen så hade jag väl stört hans världsbild nåt kopiöst men det enda jag möjligen kunde gjort mer hade väl varit varningsblinker. Skulle jag åkt fram till parkeringen så jag har definitivt varit mer i vägen för honom och alla andra medan jag manövrerade in i en ficka. Om han skulle in på in/utfarten jag stod på kunde jag ha förstått honom lite bättre men, nej. Han hade god tid att se vad som hände, jag blockerade inte vägen... Jäkla spån :/

Spotify-invites

Kom över 2 invites till Spotify. Först till kvarn... ;)

En Massa i Balans

Skolprov i Mass & Balance idag: 81%

Skönt att i alla fall ha fyra ämnen klara för prov hos "luftis", numera Transportstyrelsen. Nästkommande två veckor har jag nu bokat för att skriva dessa prov och förhoppningsvis ska det gå bra på en gång så att jag efter det kan koncentrera mig på de tre återstående, FPM, PER och GNAV. Troligen blir FPM först ut av dessa då provet är svettigt p.g.a. ont om tid men det är (tror jag) inte så himla svårt egentligen. Om jag inte hittar en kul sista-minuten-biljett till Thailand någonstans mitt-upp-i... :)

Schema för luftisproven

Onsdag 11/2: M&B
Fredag 13/2: RNAV
Måndag 16/2: OPP
Torsdag 19/2: INS

Resultat kommer förstås här efter respektive prov. Nu ska jag sova eller nåt...

Intrigen Tätnar

Dags för bankrån här nere på hörnet snart igen månntro?

http://www.corren.se/archive/2009/2/4/k39uni5tweuqntm.xml

Kommunikationsavbrott

Både telefon och bredband ligger nere hemma hos mig av okänd anledning. Detta innebär att både mail och surfning till bergholm.se, psdekor.nu, ratatosk.nu och asadeval.nu inte fungerar. Inte heller toppbilden på bloggen kommer att laddas till felet är avhjälpt.

@14:40: nu åter igång

RSS 2.0