De Sjungande Stenarna

Tack vare M:s geocachande och engagemang i Sörmlandsleden så kände hon till detta rätt anonyma men vackra ställe. De Sjungande Stenarna anlades år 2000 strax utanför Nyköping och består av flera speciella stensättningar med olika syfte och budskap. Den stora cirkeln med granitblock har "våra käraste psalmer och andliga visor" inristade. Labyrinten framför har kopparskyltar med berättelser om milstolpar ur den svenska kyrkans historia. En mindre stensättning finns också vid vägen in med psalmer av sörmländska författare.

Inte för att jag är religiös för fem öre, jag är snarare ateist, men religioner har inspirerat till mången storslagna konstnärliga uttryck värda att se. På grund av, eller snarare kanske tack vare att man "förkristnat" många av våra hedniska riter och naturdyrkan så kan man lika gärna bortse från psalmerna och i hela platsen hitta symbolik och anknytningar till natur och fornnordisk kultur. Materialvalet, labyrinten, cirklarna, porten, stenmejsling, koppar, solsymboler och altare - allt äldre än det kristnade Sverige.


Man hittar inte till platsen utan vidare, det finns inga skyltar. Dock har man en website :)

Visst är det en vacker plats?!

Tankarna går såklart osökt till Stonehenge eller Ale Stenar.

Helt klart värt en omväg om du är i närheten.

Inlägg om Stockholms Flygfestival (Svenskt Flyg 100 år) kommer imorgon eller så. Många fina bilder att ta hand om... Sneak peak här.

Fyra Nolla

Jorå, såere.

Den traumatiska 4:an anlände i lördags. 39 och 40, det är 10 år emellan de åldrarna. I alla fall på en del sätt. Jag är såklart inte annorlunda än dagen innan men den generella bilden av en man i 30-årsåldern eller en i 40-årsåldern skiljer ju rätt mycket.

I flygsammanhang förekommer en del "åldersrasism" som bottnar mycket i att hälsan är det som styr hur länge man kan flyga och den avtar ju som bekant med tilltagande ålder. Inte alla bryr sig om detta men det hade såklart varit skönare att kunna skriva 3* än 40 i de ansökningar som jag nu ska försöka få iväg till diverse intressanta flygbolag. Därav min "ångest light" runtom det hela.

Sen är det klart att jag kunde ha familj och nästan vuxna barn nu men det är inte för sent. Men visst tänker jag såna tankar ibland.

Ju äldre jag blir desto mindre betyder högtids- och helgdagar och att ställa till med stor fest har aldrig varit min grej. Men så kommer ju det där "mamma förväntar sig iaf få komma på en fika"... och så tänker jag "men om jag ändå ska bjuda en på fika kan det ju vara roligt att bjuda några av de närmsta vännerna också". Från det spred sig tanken till de som jag varit bjuden på födelsedag hos, de måste jag ju bjuda såklart. Till slut blev vi 22st i min stackars 3:a på 75kvm :) Rätt trevligt var det också trots att jag ångrat mig många gånger om dagarna innan :) Tyvärr kunde inte min M vara med då hon var bjuden på en väns bröllop sedan länge men jag fick god hjälp i planeringen, fick fira med henne kvällen innan och vakna tillsammans på min dag.

Jag önskade mig bidrag till en flygning med luftballong eftersom jag aldrig kommit mig för med att ta mig råd med det själv och nu är kassan laddad. Bara att hitta en tid och en plats för att genomföra. Det lutar åt att det kanske inte blir av förrän till nästa sommar eftersom piloten/firman jag vill flyga med inte hör hemma här och snart är säsongen slut. Kan jag tänka mig att flyga någon annanstans (Trosa, Malmköping, Stockholm) så kan det bli av tidigare men jag tror nog att det är viktigare för mig att det blir här lokalt där mina vänner kan vara med dessutom.

Tack alla som var med, gav presenter och alla som grattat genom olika kanaler! Härifrån går det bara utför... ;)

Dickless Piece of Shit...

Vincent: Tell me about it. I had it in storage for three years, it was out for five days and some dickless piece of shit fucked with it.
Lance: They should be fucking killed. No trial, no jury, straight to execution.
Vincent: Boy, I wish I could've caught him doing it. I'd have given anything to catch that asshole doing it. It'd been worth him doing it just so I could've caught him doing it.
Lance: What a fucker!
Vincent: What's more chickenshit than fucking with a man's bike? I mean, don't fuck with another man's vehicle.
Lance: You don't do it.
Vincent: It's just against the rules.

Ngt. modifierad dialog från vilken film? Virtuella lyxbrödrostar står på spel igen ;)


Typ. Vafan. Visst, jag tog en risk och lämnade cykeln vid ICA Maxi ett par nätter när jag var sjuk men vafanihelvetesjävlar?! Milt snopen var jag när jag återfann den på detta vis. Kunde dom inte tagit hela jävla cykeln med det splitternya 3-växlade bakhjulet med det punkteringsfria däcket på? Nä... bara framhjulet...


Efter ett par besök hos olika cykelmojar så ser det så fint ut igen, ett begagnat hjul med nytt däck och slang på och dessutom tvättade han av hela cykeln. 600 riksdaler, att jämföra med 1250:- som den första sa för ett helt nytt hjul.

Lugn och fin... det kommer inlägg om Forever Young och Bonanza Fly-In, insh Allah redan senare ikväll :D

RSS 2.0