Filmtime!

Dags för en bunt nya roliga och bra klipp från duröret :)


Tom Wilson som spelade"Biff" i Back to the Future kör stand-up om det som alla frågar honom om till leda :) Jag som blir trött när den 20:e personen frågade hur det var på semestern... Stackars sate.


Cheezus what a strong cheddar :)


Meeeow! :)

2/3 Klar...

...men inte 1/3 av tiden kvar... :(

Ägde CAA-provet i FPM idag med 95%! Eat that, muppiga skolprov! Nu har jag sovit en stund och börjat preppa för att läsa GNAV, ett ämne som verkligen skrämt vettet ur mig men jag tror ändå att det finns en chans nu i lugn och ro. Lugn och ro som jag inte riktigt har dock eftersom PER och FPM båda tagit längre än beräknat. Jodå, jag har nästan en månad ledigt kvar men det har hänt saker som gör att det bästa vore om jag kunde fixa GNAV på knappa två veckor och sedan återgå till jobbet.

Det som hänt är det osannolika, berget kom till Muhammed i förra veckan. Berget i form av min favvo-flyglärare Sven-Erik på Kungsair Training, en lärare och företag som folk står i kö till i åratal (de flesta ger upp att ens försöka få kontakt) mailade och frågade om jag inte vill komma och skola CPL i andra halvan av mars! Han visste ju om att jag ville göra det förra året och så nu när 2 planerade elever hoppade av så tänkte han på mig av alla <3

"Problemet" är att han vill köra 2v på heltid och det hade jag inte budgeterat för i min tidsplan. Jag hade mera tänkt "skola ett pass varje eftermiddag några veckor" eller så. Så om jag ska ha 2v ledigt kvar till det så får jag inte använda dom till teorin nu. Men vi får se vad som händer. Utan teori ingen skolning så GNAV måste kännas i rimlig kontroll före den 7/2, dvs om 12 dagar från imorgon. Annars får jag knapra på den tiden som jag behöver till skolningen men det löser sig säkert, S-E är en kreativ och flexibel man. Det kommer att bli stressigt detta men motivationen är såklart ändå styrkt av att målet nu är så nära och att tiden behövs till något bra och roligt, om än inte rekreerande :(

Thailand får jag nog se mig i stjärnorna efter som det ser ut nu vilket såklart suger rätt hårt... :( Det hade varit både nödvändigt och belönande.

Livskomfort

Idag var premiär för Dobby & Kreecher, mina nya husalfer. Fast de hette visst inte så, det var nåt mer svenskklingande :) Dock inte RUT. Lite besviken är jag ;(

Jodå, när jag kom hem från Västerås med föga övertygande 79% på skolprovet i FPM i bagaget så var här skinande rent och fint på ett sätt som det inte varit sedan jag flyttade in. Om ens då... :) Jo, du har förhoppningsvis fattat det redan, jag har köpt en hushållsnära tjänst och i kraft av mitt manliga kapitalistiska patriarkat så utnyttjar jag nu skrupulöst ett par värnlösa kvinnor som annars hade varit mer ärbara som förmånstagare i socialförsäkringssystemet.

OBS! en gnutta ironi ;)


Det kvinnodrivna företaget heter just som rubriken och det var faktiskt lite kö för att få hjälp av dom, de kunde inte får ta på personal fort nog för att mätta efterfrågan. Det ni! Såg dessutom i media idag att staten får igen dubbelt så mycket som det kostar den i form av ROT- & RUT och dessutom gör 40 000 människor något meningsfullt och dessutom vitt.

Idag utfördes en "startstädning", mao typ en sanering eller kanske flyttstädning fastän jag bor kvar. Tanken är sedan att en person kommer var 14:e dag och lägger 3h här på att städa och stryka. Resultatet av dagens övningar blev bra även om det finns punkter man skulle kunna anmärka på så vägs det upp av annat. Det känns nästan som om det bor en kvinna i huset igen för de hade inte bara städat utan också fixat, stuvat, ordnat och piffat till det på en massa ställen. Ställen som jag inte ens trodde de skulle bry sig om, som min klädkammare. Den hade jag slängt in allt jag inte orkade hitta någon annanstans för inför deras städning men den är nu jättevälordnad. Jag blev helt paff! :)

Det är verkligen värdeadderande, den där touchen av sånt de verkligen inte måstat göra men gjort ändå. Som att snyggt vika alla kläder de inte hann med att stryka. Någon som bryr sig lite extra även om det inte är mer än deras jobb. Det känns verkligen bra och det är något mer än bara att få det rent. <3

Tack & Hej, SE-LCU!

Idag så levererades SE-LCU från LFK till sina nya ägare.

LCU kommer få lära sig prata norska och utomhustemperaturen vi har nu kommer den att få vänja sig vid. LCU har av många skäl tyvärr gjort sig förtjänt av titeln "den sämsta flygplansaffär klubben gjort" men ingen skugga faller på tillverkaren eller typen som sådan. Nu är dess saga i LFK all och den kommer att få ägare med intentioner som passar bättre ihop med maskinen än klubbflyg och den kommer med all säkerhet att få det bättre i sin nya familj. Tack och hej LCU!

Live long and prosper!

H2 Fail FPM

Skolprovet i FPM idag gick söderut. Med några ynka procents marginal :( Om det var 72 eller 73 av erforderliga 75, minns inte vilket och läraren gjorde en TGIF innan han lagt in det i systemet. Sucks to be me. Ny chans på måndag eftermiddag.

Gjorde ett totalt kardinalfel som alldeles säkert avgjorde det hela. Skolproven brukar vara lika långa och stora som CAA-proven, i detta fall borde det varit 56 frågor/3:10 i skrivtid. Men det var det inte (35/2:10 istället) och det upptäckte inte jag förrän det bara var 50min och hälften av frågorna (flertalet med uträkningar i) kvar. Panik är inte bra för koncentrationen...

Taktik idag: noga, gott om tid, mycket dubbelkollande eftersom det är en del "lurendrejeri" begravt i frågorna emellanåt. Skjut på de besvärliga uträkningarna till slutet.

Taktik måndag:
Uträkningar först och så fort, fort fort och sen använd överbliven tid till att dubbelkolla och slå upp saker...

Taktik i helgen: Bristols 592 skarpa provfrågor som övning...

Taktik nu: Zova. Totalt utmattad och vet inte vad jag fortfarande gör uppe...

Iband Blir Det Roligare än Annars...


Finn ett fel.

(o)intelligensreserven på AF brukar klanta till kategoriseringarna av jobb ibland men inte alltid det blir såhär kul :) Tekniker som tekniker? Äh, dom hade nog bara bråttom hem igår (fredag)...

En Sån PER(s)

Skolprov: 85%
CAA-prov:83%

Vilken pers! Fy fan säger jag bara. Blixtrande huvudvärk slog till när jag skrev skolprovet igår som inte var så väldigt svårt egentligen. CAA-provet skiljde sig inte obetydligt från Bristol och det ökade ju stressen/nervositeten högst markant. De hade dessutom sprängt in en M&B-fråga mitt upp i alltihop(!?). När jag tryckte på Finish så var jag nästan inställd på att se ett "Failed" men det stod "Passed"... jag var helt färdig att dö. Kramade om flyglärare J och skrek sen rätt ut, jag är helt speedad nu men fortfarande inte på ett positivt sätt. Försöker bli av med adrenalinutmattningen på något sätt... Flygchefen hade dagen till ära köpt semlor så jag fick fira med en sån - premiär: begången

Igår gjorde jag dessutom det nya språkprovet som vi ska genomlida. Svenska behöver infödingar med någorlunda begriplig dialekt inte göra (nej, östgötska är inte obegriplig) så det var engelska som gällde för mig. Jag hade nog bespetsat mig på en 6:a (max) eftersom jag vet att jag är bra på engelska och har ett stort ordförråd. Men jag missade när jag skulle återberätta vad en röst just sagt och denna röst pratade en engelsk dialekt som gjorde att jag bara kunde urskilja ett fåtal ord :( Vad nu elaka dialekter har att göra med att förstå engelska? Men en 5:a får duga, slipper iaf göra om det på 6 år :)

Men, ingen rast och ingen ro. Jag ligger lite efter mot min tidplan så det är dags att börja läsa nästa ämne. Har våndats lite över vad jag ska ta av GNAV och FPM men det lutar åt FPM nu. Dels för att det i vissa delar påminner om PER och för att det inte är så mycket teori men i gengäld en jävla massa fipplande med kartor och tabeller... Jag hoppas trots allt att det ska ta mindre tid än vad jag tror GNAV gör, och vad PER gjorde. Saligen ska ju nu anstränga mig för att snarast glömma allt om V2min, landing climbgradients för 4-motorkärror och annat bajs! :)

V2min

Snörök!


Tittade ut genom balkongdörren och såg rök, jag tänkte det var en bil nere på gården och nyfiken som man är så ville jag se om det var nån jag kände. Men inte då. Ingen bil. Det var snö som sublimerade på mitt balkongräcke! Wow! Det är inte varje dag man ser på de här breddgraderna. Men en natt med -23° hjälper antagligen till :)

I övrigt så är jag nästan klar med Performance och har bokat skolprov på måndag kl 13 och skarpt prov för verket på tisdag kl 14. Jag har allt en del kvar att göra för att känna mig helt komfortabel men helgen består ju av två hela dagar så det ska väl räcka hoppas jag.


Linköping Vinterljus Ljusshow

Under några dagar så anordnas i Linköping nu en ljusshow på borggården mot en av slottets väggar. Eftersom jag sett liknande, mycket imponerande, shower på Youtube så stack jag dit för en upplevelse.


Showen körs var 20:e minut och är nästan precis 10 min lång. Såhär såg det ut i pausen före den började. Siffrorna i högerkanten är tiden till nästa föreställning. Jag hade med mig min nya Nikon D90 och ett stativ, dock så hann jag inte rigga det färdigt före det började och därför är bilden sned... :(

Eftersom D90 kan filma och det inte alltid är så enkelt att fånga den här typen av event i stillbilder så beslöt jag mig för att prova videofunktionen. Lite tankande och så finns resultatet nu på Duröret. :)Youtube tillåter egentligen bara 10min videosnuttar men den här slank ändå igenom med sina 10:30 \o/. Showen körs bara till och med imorgon och bara mellan 18-22 så om du vill se den live, skynda skynda! Jag tyckte det var rätt coolt även om jag sett bättre på tuben, som det nedan. Kul att stan gör nåt sånthär, mer av den varan tack! Det var inte bara ljus som märks utan även ljudeffekter där man verkligen nyttjade stereoeffekten över den stora ytan och bra ljudkvalitet var det också, mycket trevligt sammantaget.


Den här rockar totalt! Låten är rätt bra också :)


Tyrkcfelsnisse


Ett vad för någe?

Corren.se just nu :) Ett litet tag till iaf...

ATPL Revisited

Den som undrade vad som hände med mitt ATPL-pluggande får här svaret. Jag la ner det för att jag inte orkade mer efter sista provomgången. Men tanken var bara att återhämta mig lite och sen fortsätta på kvällar och helger. Visade sig att kvällar och helger... då orkar man inte och det blir inte så sammanhängande att det blir nån mening med det.

Tack vare att jag fyller jämnt i år så får jag fler semesterdagar av staten, nämligen 35st så jag tar ut 25 av dom nu i början av 2010 och lägger till 10 dagar helt tjänstledigt för att stöka av de sista tre ämnena. Min vision var att de sista 10 dagarna kommer att användas utomlands... 3*7 dagar för pluggande. 1-2 veckor för skrivningar och marginal och sen till .th.


Back to the old sofa... Ämnet som tog knäcken på mig före sista provomgången i januari är först ut - Performance. Idag är dag 4 av 7 som jag tänkt ägna ämnet och jag har just blivit färdig med att läsa igenom hela teorin (CBT) igen och ska nu börja räkna. Det är INTE kul. Man kan säga att inspirationen och motivationen inte är på topp och PER gjorde mig lite rädd sist tror jag iom att jag gav upp på den. Det ska nog gå bra men attans vad det tar emot...


Nyss överflyttad till köket för en bättre sittställning när det blir massa bläddrande och mätande i CAP:arna (manualer). Kämpar med mig själv men märker att jag famlar och jag gör längre och längre uppehåll/distraktioner :( Nu, dags att fräscha upp sig lite och hitta lunch, sedan måste jag ta tjuren vid hornen... kanske är de inte så farliga? Gudagåvan just nu vore väl nån som sa "jag hjälper dig gärna". Men sån tur har inte jag.

Så, om jag är kort, osocial eller inte svarar så vet ni varför. Jag sliter i saltgruvan och det är jävligt synd om mig...

RSS 2.0