Harry Potter & the Deathly Hallows

Jag och Z var och såg den i måndags kväll. De blir bara bättre, filmerna. Sina 2:26 till trots så gick den ganska fort även om en del av glinen i salongen tyckte den var långsam (men allt över Youtube-längd är ju för långt för dagens barn). Jag gillar att man nu, helt naturligt på sätt och vis, brutit sig loss från barnfilmsgenren. Det är mognare, mörkare, mer eftertänksamt. Man tar sig tid att försöka visa svårmodet, skräcken och paniken hos folk och vad som kommer utav det, sådant som förräderi, plundring, mord och misstänksamhet.

I mitt tycke så har ingen av filmerna varit särskilt bra på att förmedla känslor och sinnesstämningar men den här är bättre på det om än inte bra. Jag gillar att Harry, Ron & Hermione nu uppträder mer som ett självsäkert team och inte som en hög kids som mer genom tur än skicklighet lyckas vinna sina strider. Den barnsliga osäkra klumpigheten är i stort borta, kvar är bara osäkerheten i deras relation både till varandra och de de (hemligen) älskar. Harry, "den utvalde" och motvilliga hjälten som alltid varit rätt måttligt begåvad och inte skulle klarat sig värst långt utan sina vänner står nu lite mer på egna ben och är inte bara ett truligt barn med (o)tur.

Filmen lämnade iaf ett visst avtryck, jag har tänkt på den efter att jag lämnade salongen, det händer inte med alla filmer som glöms i samma ögonblick som popcornbägaren träffar papperskorgens botten. Jag ger den 4 trollstavar av 5 möjliga :)

Gotta Love These Work-o-Meters


Looks like overtime today...

Uptime!!!

Yes! Trogen läsare kanske minns inlägget från när den fyllde 9 år uptime för ett år sedan. Me like :) 10 års uptime, eat that! Snacka om stabilt OS och stabil elförsörjning.Men vän av ordning noterar kanske att en bug ställer till det lite... en virtuell brödrost står på spel som vanligt! :) Vad är fel?

SE-JID @ ESEL

I söndags skulle jag hjälpa morsan med lite krattande i trädgården, måttligt upphetsande men det blev rätt trivsamt ändå för UAS helikopter SE-JID kom surrande mot sjukhusplattan/ESEL. Jag var färdig och kastade mig i bilen och drog dit, läääänge sen jag plåtade lite helikopter och vädret var ju så fint!

SE-JID är liksom syskonet SE-JIA som jag plåtat och varit ombord på tidigare en Aerospatiale AS365 N3 "Dauphin" (Delfin).

När jag kom dit hade de kuperat och var inte i närheten. Av vakten fick jag reda på att det skulle dröja runt 40min innan de skulle dra igen, perfekt! Lagom tid att dra hem och hämta stora kameran på!

Väl tillbaka behövde jag bara vänta typ 5min innan man kom rullandes med en vuxen patient som skulle flygas någonstans för att få "den bästa vården" :)

Jag pratade aldrig med besättningen men de såg ju att jag stod där för att plåta så jag fick intrycket av att de hjälpte mig lite genom att inte ha speciellt bråttom i någon manöver, gav mig gott om tid att plåta. Sweet!

Laborerade lite med slutartider för att få till skarpa bilder men ändå en "disk" och inte bara frusna blad. Gick väl sådär i downdraften från rotorn, inget man tar bilder med 1/30 slutartid på frihand i ostraffat... :)

Nu 10 bilder till på samma maskin under det att de hovrade upp/baklänges ut ifrån plattan och sedan tippade fram och tog fart, lååångsamt... tack! Hann till och med ta några sekunder video men det blev inte helt skarpt så vi skippar den här.

För många bilder för dig? Live with it! :) Jag har ändå dragit ner från de 21 jag först tagit ut till bara 15, hehe.


Helicopter pilots don't fly - they just beat the air into submission! :)

Bye! :)

Geocaching Stories pt.3 - Klurig StockholmareSpot the cache :) Taget uppifrån av baksidan av ett elskåp på Gamla Brogatan i Stockholm idag.

Dagens Lunch DeluxeMed tanke på den suveräna lunchen så kommer jag alldeles för sällan till Solna. Restaurangen Strix på Dalvägen tar 110:- för en lunch men när man hugger in så vet man vart de pengarna tog vägen. Mmmmmm....

Och så en efterrättsbuffé med sorbet, frysta bär, geléhallon, chokladmousse m.m... allt i lyxig lokal och fint upplagt på snyggt porslin. Det enda som är lite budget är dryckesutbudet. Högrev med BBQ-sås, ris, grönsaker, sallad och.... lingondricka??! Köttet var ätbart utan minsta anmärkning till sista tuggan, det ni på en dagens... Rekommenderas högt!

RSS 2.0