Giraffhus! <3

För två veckor sedan fanns i mitt huvud inga planer på att flytta, än mindre att skaffa ett hus. Nå allt för att jag har haft de finansiella resurserna att kunna göra det utan problem efter min mammas bortgång men hus har aldrig riktigt känts som "jag". Mitt mål just då, för två veckor sedan, var fortfarande att återta och njuta av ett normalt liv igen efter den hektiska/traumatiska våren. Med all memorabilia/bohag från mammas hem och i takt med att älskade sambon Z fått fler och fler kläder och prylar så har vårt hem blivit mer och mer trångbott. Även jag hade insett att vi måste göra något mer radikalt åt situationen, men kanske först framåt sommaren 2013.
 
Z var betydligt mer irriterad på läget och en kväll hade hon tagit fram förslag på några radhus och lägenheter som vi iaf skulle titta på tillsammans. Sedan vårt äventyr i somras då vi var stödfamilj till ett antal katter/kattungar så hade ju också en egen katt, Chaplin. Dessvärre är ju husse allergisk och det har väl funderat hjälpligt ändå men astman gör sig mer och mer påmind och att göra oss av med Chaplin är verkligen en sista-sista-sista-utväg. Därför var idén, och huvudkriterium, ett boende där vi kan skilja på katt och människa. Alltså ett boende med ett stort rum som kan bli enbart katten/katternas och där Z kan driva lite stödhem/kattpensionatsverksamhet.
 

Ett av husen verkade lite mer intressant än de andra. Ekholmsvägen 185... ett kedjehus med 14kvm "hobbyrum", ursprungligen ett kallförråd som inretts och värmts upp. Vi sa att vi för skojs skull iaf skulle åka på visningen. Sagt och gjort. Efter visningen blev det en andra visning... efter andra visningen en massa kollande om priset låg rätt (2 595 000), vilket vi egentligen inte tyckte, det förföll lite högt. Vi ville lägga ett underbud men någon annan hann först, de hade uppenbarligen samme tanke då de lade 2 400 000,
 

En massa diskuterande och kollande om boendekostnad, lånelöften, räntor, besiktningsanmärkningar, radon, mätning och möblering och juridiska aspekter mellan oss som sambor varvades med budgivning på huset och lite lagom "shell schocked", efter att ha lagt det som vi sagt skulle bli vårt sista bud på 2 800 000 så drar sig de andra ur och vi har vunnit! 10 dagar efter att inga konkreta planer fanns på att flytta. Än mindre bli husägare! Vad tusan hade vi gjort!? Dagen var söndagen den 28/10-2012. 2012... vilket jävla år..! Kontraktet skrev vi tisdagen den 30/10 och inflyttning är redan 30/11. Turligt nog så blir vi av med lägenheten samma timme som vi säger att vi är färdiga, nästa hyresgäst står och hoppar i farstun! :)
 
Huset är ett av de så kallade "Giraffhusen" i Ekholmen, byggt 1975 men väl efterhållet, renoverat och standardhöjt. Trots att de nuvarande ägarna är lite äldre så har de månat om att hålla det modernt och fräscht. Inglasat uterum, fint kök, bubbelbad, relativt nya maskiner och fräscha ytor överallt. Inte mycket vi kommer att behöva eller vilja ändra på, inte från början i alla fall. Tomten är på ~500kvm (lagom för lata mig) och husets boyta är 133kvm. Annonsen med alla bilder och detaljer finns här.
 
Bloggen har ju varit eftersatt ett tag och jag lovar ingen direkt bättring, Facebook är tyvärr både snabbare och enklare att publicera på, men det blir ju inga långa utlägg á la blogg. Men lifetime events som detta ska jag försöka få in iaf :)


RSS 2.0