Litt Flyg :)

Mikael Carlsson does it again! :) Ur Mikaels "fabrik" i Sebbarp har ännu en unik replika rullats ut och nu även flugits. En Fokker DR.I Dreidecker! Karln är ju en otrolig talang när det gäller att återskapa eller restaurera flygplan från de allra tidigaste delarna av flygets historia. Fokker "Triplane" är också känd som förstavärldskrigsässet Manfred von Richthofens "weapon of choice", men då förstås en rödmålad sådan vilket förtjänade honom hans mer välkända epitet "den röde baronen".

Team M var ute och filmade tilldragelsen förra helgen. Underbart! :) Ska bli kul att se och höra den i luften på nästa års flygdagar.

Nedan ett videoklipp som florerat på nätet i flygkretsar (och utanför) de senaste dagarna. Det har konstaterats att den är fake och skapad för att vara "viral video marketing" för ett klädmärke. Även en flygare blir lurad först och jag är inte övertygad om att det inte skulle kunna fungera i verkligheten. Det finns ju bevisligen de som landat utan en vinge förut och överlevt.

En sånhär kärra har redan ett stort dragkraftsöverskott och med en vinge mindre att släpa på.... varför inte? :) R/C modeller kan ju hänga i enbart snurran...

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0