Saab 70 år - Dag 1 "V.I.P"

Som jag tidigare berättat så firar Svenska Aeroplan AktieBolaget 70år i år och i samband med detta bjöd man alla anställda och kunder på fest med tillhörande flyguppvisning med så gott som alla fortfarande flygande plan från företagets digra tillverkningshistoria. Fredagens uppvisning var vänd till kunder och kallades "V.I.P-dagen" till skillnad från lördagen när de mindre viktiga anställda på "bruket" som vi säger här fick sin del ;)

Saab hade tyvärr som vanligt snålat och lyckats trampa folk på fötterna när man egentligen trodde man var generösa och gjorde nåt bra. T.ex. var inte f.d anställda, "veteraner", välkomna till firandet och inte heller allmänheten som fick stå och hänga runt fältet. Flyguppvisningar har ju dock den fina egenheten att de syns på håll så det var väl ett mindre problem men ändå... herregud, vad hade det kostat att sätta upp lite avspärrningar och öppnat upp en del av fältet för ett företag av deras storlek och omsättning? Dåligt!!!

Dag 1 bjöd på sunkigt väder med låga moln och regnskurar så bilderna blev lite därefter. Dag 2 var betydligt bättre och jag hittade en plats som var både närmare display line och inte hade en massa djungel framför kameran som man kan se en del av på bilderna från Dag 1 i galleriet.

För den som inte orkar kolla igenom galleriet så kommer här några bilder. De typer som var med var B17, J32, J35, SK37, JAS39, SK60, 340, 2000 och Safir. Man flög även en större formation med kärrorna som jag missade dag 1 och nästan missade dag 2, bilder kommer i inlägget om dag 2 :) Tålamod... J29 Tunnan stod för motorbyte och kunde tyvärr inte delta.

Saab70-1
Saab70-2
Saab70-3
Saab70-4
Saab70-5
Saab70-6
Saab70-7
Saab70-8
Saab70-9
Saab70-10
Den sista bilden är på en Douglas A-26 Invader "Sugarland Express" som besökte evenemanget, trevlig överraskning att se en sådan fin WWII-maskin på Saab!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Pia

Hur många poäng får man om man kan hitta en Jas på bilderna?? :P

2007-09-02 @ 22:02:39
URL: http://pia.psdekor.nu
Postat av: H

fina bilder och jag håller med dig, hur svårt är det på en skala att se till så att allmänheten får njuta utav dom flygplanen, det hade ju vart bra PR också

2007-09-02 @ 22:02:42
Postat av: Pia igen

H och jag tycks läsa lika fort men H fick till några fler ord/min än jag. Synkade är vi iaf om man kollar klockorna ovan :D

2007-09-02 @ 22:07:01
URL: http://pia.psdekor.nu
Postat av: Erika

Gillar om det du skrev! Kul att se en del nyttiga saker och inte endast det vanliga sakerna som man kan se om varje dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0