iPhone 3Gs - First Impressions

Nä, jag har inte konverterat och blivit Applehead, inte än :) Men visst är det en helt annan grej. Det är inte bara en telefon längre. Och det var ju såklart därför jag köpte den. Telefon har jag ju en redan och ringa är inte det jag tänker göra på iPhone i första hand även om jag kanske borde ringa upp de 300:- jag ändå betalar för i abbet. Men för "9 öre i minuten till alla telefoner" så får jag bli tonåring igen för att ro iland det :D

Den är snygg. Den är cool. Den har en massa coola appar (applikationer). Och. Den har begränsningar som man bara inte begriper sig på. Steve Jobs tappning av "640kb should be enpugh for anyone". Om vi inte stoppat in det så behöver folk det inte och ska inte heller kunna göra nåt åt det. Eller nåt. Och så ägnar man sig åt nåt som är så 80-tal som inlåsning av kunden. Nej, vissa delar suger så hårt men jag visste ju vad jag gav mig in på men jag har inte avsagt mig rätten att klaga för det! Det blir ju så extra satans irriterande när det är så snubblande nära perfektion! Det som saknas mest är multitasking så att man kan köra flera appar samtidigt (apples program kan minsann...), obegränsat bluetoothstöd (funkar bara med Apples tillbehör och kan inte skicka vCards till andra lurar... go figure!), bättre batteritid. Jailbreaking löser en del av det här men ännu finns ingen jailbreak for iPhoneOS 3.1, men det kommer... var så lugn.

Jag älskar ändå apparna och funktionerna som finns, det är så enkelt, det är så "no-nonsense". T ex tv.nu är en bra site som jag använder mig av på datorn men som iPhone-app så äger den verkligen så stort! Gränssnittet och skärmstorleken tvingar utvecklarna att skala bort allt onödigt skit och bara satsa på funktion och det är så skönt! Inga menyer att gå vilse i, inga blinkande reklambanners (än), ingen sunkig layout, bara prydligt, rent, intuitivt, lättanvänt och ändå kraftfullt. Precis som resten av telefonens gränssnitt, genomtänkt som bara den. AppStore innehåller en hel del kul saker, både gratis- och betalappar men jag kan ändå känna att det bara är i sin linda, jag kan se så många saker jag skulle vilja ha som inte verkar finnas än men som borde vara enkla att göra. Men det kommer, var så lugn. iPhone är en plattform med stora möjligheter!

Mest användbara apparna såhär långt, förutom mail- och surfmöjligheterna såklart:
  • tv.nu
  • AeroWeather
  • Facebook
  • Spotify
  • Google maps med GPS
  • Pilotwiz
  • Shazam
  • Texttv
  • Convert
Jag och några polare beställde "skin" till våra  iPhones idag från USA så att den inte ska bli så repig. Mitt mål med en iPhone var att kunna surfa och läsa mail varsomhelst och det kan jag nu :) Plus en massa annat kul. Mailmöjligheten räddade mig i morse då jag nyvaken och yr hemifrån skickat ut ett mail till styrelsen för flygklubben på helt fel grund och var tvungen att gå ut och ta tillbaka det. Detta kunde jag göra från en busshållplats i Hackefors :)

Neat!

Get a Life :)

Get-a-life-o-meter :) Hur många känner du igen?


Ett Liv Offline

På senare tid har jag stött på några människor i min egen ålder som helt frivilligt lever på "fel sida" av the Digital Divide. Det känns lite som att det går en linje rätt genom min generation och en del har hamnat i IT-åldern medan andra blev kvar i den förra eran. För de flesta yngre människor idag finns inte livet utan en dator eller telefon kopplad till Internet. Själv hamnade jag i IT-generationen tack vare det teknikintresse som jag alltid haft.Men vad hände egentligen med de som idag bara är i 30-40-årsåldern och inte ser vitsen med att ha en dator, eller Internet för den delen? Jag är förundrad. Det blir ju allt svårare att klara sin vardag utan då man förutsätts ha tillgång till mail eller web. Jag blir lika paff varje gång jag får svaret att "jag läser inte mailen så ofta, kanske en gång i veckan". Jösses! Då kan man ju lika gärna skicka snigelpost :) På något vis ställer man sig nästan utanför samhället och samtiden.

Men på ett annat sätt kan jag förstås avundas de som kan vara så laid back och inte absolut måste vara anträffbara hela tiden och bli "infostressade", men jag får ändå inte riktigt ihop det. Does not compute. :)


How to Keep an Idiot Busy...

Nästan iaf. Såg att hitta.se uppdaterat sin Street View-liknande tjänst "Gatubild" med Linköping och Norrköping. Hur kan det vara så kul att kunna gå runt i sin egen stad på webben? Nu slipper jag lämna datorrummet alls, jag kommer ut ändå... :)Tittut!

Noterar också med viss förtjusning att Saab inte är maskerat trots sitt fotoförbud och det rabalder som var när hitta.se fick maska dom på sina flygbilder... en maskning som numera är... maskad... eller nåt :)

iPhone 3GsI has it.


Radiostyrd Röjsåg

Trogen läsare kanske minns mitt inlägg från förra sommaren om grannföretagets vilda uppvisning med en radiostyrd helikopter. Jag skrev då att jag inte sett "värre" ens på Youtube, nu är tiden kommen att revidera det uttalandet. Titta inte på det här klippet om du just ätit eller har anlag för åksjuka...Hade jag inte bevittnat en liknande uppvisning själv så hade jag sagt "fake!!!". De är inte kloka de där R/C-flygarna...

Mat För en Man

Tips till alla lata ungkarlar där ute! SBB goes matblogg :)

Sugen på lite potatisgratäng men *orka* skala, skiva, fördela, öppna, plocka och sen vänta 1-1.5h på att det ska bli klart? Testat djupfrysta snabbvarianter och insett att de smakar schimpans?


Testa den nya generationen som ligger i en tjock plastpåse i kyldisken! Förkokt potatis, god smet med massa vitlök i och bara att hälla i en form. Häll över lite färdig gratängost om du vill. 30min på 200 grader.


*mums*

Finns nästan ingen anledning att göra egen längre. Jag är rätt kräsen vad gäller mat och inte allt duger men det här är en höjdare! Flera märken finns men det jag kör med heter "Peka". En liten påse räcker till en eller två portioner beroende på om du äter något annat till eller inte. En stor påse fyller inte riktigt en stor form.

Annas Anka

Oj vilken storm som blåste upp i ankdammen när den ”Sanna Vägen” ifrågasätts och det till på köpet av en rik (ursch!), välmående blond bimbo! Eller är hon det? En sak som verkar står klar är att hon begår ett kardinalfel när hon påstår att hennes och det hon vill mena är det amerikanska sättet är det enda rätta. Det är aldrig så enkelt. Det finns inte en väg som passar alla. Sen får hon gärna berätta hur hon lever och hur det gör henne lycklig och kritisera den svenska livsmodellen allt vad hon orkar, men att mena att man företräder den enda rätta vägen, nä.

Men något mer än den vissna approachen måste det ju vara som retar folk till bristningsgränsen. Måste väl vara frontalanfallet på den den svenska väven av normer med jämställdhet, feminism och kristna ideal som främsta ledstjärnor. Åldersnormativitet, heteronormativitet och regelbok för hur man ska vara för att vara en lyckad (och jävligt trist) medborgare. Rösta på det (s)tatsbärande Partiet, var med i facket, sköt ditt jobb eller mjölka systemet på bidrag, skicka ungarna till dagis, båda jobbar (något val finns inte för de flesta om man inte är statligt anställd hemmafru, läs mammaledig), villa i förorten, två bilar, två barn, lyssna på Rix FM, drick mellanmjölk, droga inte (men alkohol går bra), gift dig med någon som är max ±5år din egen ålder och av det motsatta könet, var trogen, köp inte sex and the list goes on and on... Allt annat är suspekt och att dessutom våga ställa sig upp och säga åt oss att vi har fel och är jävligt trista, hur har hon mage?! :)

I min drömvärld har både pöbeln och Anna fel. I min drömvärld så kommer framgången i att följa alla det svenska samhällets oskrivna förväntningar nånstans nedanför plats 100 på topplistan över saker som är viktiga i livet. Viktigast måste vara lycka tätt följt av frihet att förverkliga allt det man har potential att bli utan att någon annan ska diktera en massa osynliga gränser för vad som är ”normalt”. Vad spelar det för roll om Anna Anka gift sig med en ”gubbe”? Really?! Eller att hon trivs som hemmafru? Eller att hon manifesterar sin kärlek till sin man genom att göra sitt yttersta för att han ska vara lycklig med och stolt över sin partner? Det är väl jättefint och något alla borde sträva efter?! För visst har hon rätt i att många både män och kvinnor slutar att måna om sitt värde, sin partner och förhållandet efter en tid. Och varför är det så fel av en kvinna att välja det traditionella så länge det är hennes fria val?

Om det nu gör ”Lisa” lycklig att sköta om hemmet och hon värdesätter ”Pelles” arbetsinsats på jobbet lika mycket som det hon får göra hemma, vem är du att säga till henne att hon är förtryckt av "patriarkatet" och att hon har fel? Feminism och jämställdhet är begrepp som kidnappats av människor som Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg som har ett sjukt behov av att kontrollera hur andra lever. Man dikterar den enda Sanna Vägen istället för att värna om det det borde handla om, möjligheten att göra ett fritt val som känns rätt för dig som individ och att andra åtminstone ska tolerera ditt val (även rätten att göra ett felaktigt val såklart). Vare sig det valet är hemmafru, styrelseledamot, sömmerska, fabriksarbetare eller sexarbetare!

Vad underbart befriande det skulle vara om det var ok att göra som man själv vill och inte som det gemensamma kollektivet dikterat att man ska göra! Nu är det inte så och ve den som vågar ifrågasätta den gängse kristfeministiska doktrinen som alla ska mätas emot. Den personen ska smutskastas och idiotförklaras för vi trivs så bra med skygglapparna på och med regelboken i hand, invaggade (drogade) i farbror statens trygga famn.

Stör ej!

Höstblom


Klicka för större

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Norrköping vinner vad gäller utsmyckning av stan. Dessutom verkar det som om utsmyckningen får vara fred till skillnad mot i den västra grannstaden som jag lever i. Vilken osedvanligt fin höst det är! Lång, klar, solig och lagom sval. Oavsett om man gillar höst och vinter eller ej så är väl det här bättre än de normala höstmånadernas oavbrutna gråa, pissiga och askalla väder, eller hur?! :)

Dagen Äppelhandlaren Kom Till Stan


Linköpings första (nåja) "Apple Store". Inte the real thing och visst har det funnits andra som haft Mac:ar till salu men det här är ändå helt nytt och very fresh! Kolla in hemsidan, så ny att den inte är färdig :D

Garnisonens Dag 2009 - ESCF/Malmen

Bättre väder kunde man ju inte önskat för en flygdag! En stålande kall höstmorgon med lite lätta moln (svettigt med jacka på, frös med jacka av). Dessvärre så var det en varmfront på gång och framåt lunch när flygprogrammet skulle påbörjas så var det mest moln och motljus vilket inte ger så bra bilder :( Men några av de 550 exponeringarna (jag labbade en del också) gick i alla fall att använda! :)

Som vanligt har jag svårt att välja ut bara några få bilder så här nedan är en hög och som vanligt finns också ett galleri för större och mer.


Första kärran på statisk display var en av de Team 60-målade SK60:na, just denna är 60088, en fyrsitsare så den används inte vid uppvisning.

Undertecknad har ju en viss faiblesse för SK60 eftersom jag både mekat och flugit den (60137) i lumpen. En rätt simpel konstruktion under skalet, mycket känns igen från vanliga småflygplan men förstås med lite bättre motorer, prestanda och hållfasthet :)

Wow!!! :)

North American/Rockwell Sabreliner 861 (Tp86) med Carabass-antenner. Sannerligen ingen vacker best! Carabass är ett radarsystem som kan se ned under markytan och för att göra det krävs långvåg.

JAS 39C med lufttankningsprobe.

Varmfronter bjuder på de roligaste molnen :) En av Flygvapnets två S102B "Korpen" i bakgrunden. Lite kul att de visar den för allmänheten. Föregångaren Tp85 Caravelle var så hemlig att att den inte existerade. Eller nåt.

Trotjänaren HKP4 a.k.a Boeing/Kawasaki Vertol 107. Snart slutflugen i Sverige :(Uniformskavalkad. Tjusigt :) Mycket Haute Couture!

S100B Argus. A.k.a Saab 340 med PS890 "Erieye" på ryggen. Notera APU:n under stjärtkonen och strakes under stjärten.

S102B Korpen a.k.a Gulfstream IV. GIV är en häftig maskin men meken sa att de är väldigt illa byggda om man jämför med t ex Saabs plan. Man kan inte ta en lucka från en individ och förvänta sig att den passar på den andra!

Tp100 sedd genom rotorhuvudet på HKP9 a.k.a MBB 105.

HKP15 a.k.a Augusta A109.Ersättaren till HKP4, nya HKP14 a.k.a NH90. Hela 18st är beställda! Fantastiskt!Boys with toys!

En mängd markutställningar från olika delar av försvaret fanns på plats och man kunde prova att hålla i både det enda och det andra om man ville :) För övrigt hade man hällt ut allt man bara kunde från olika funktioner och avdelningar, mekar, fälthållning, säkmat, frivilligorganisationer, samband - you name it!

Skogsmulle på rymmen?

Hemvärnets musikkår lirade marschmusik större delen av dagen, trevligt! Jag uppskattar pampig orkestermusik men jag gillar flygplan mer så det blev ingen längre tids avjutning.

På det hela taget var det mycket väl arrangerat på marken, gott om toaletter, bra skyltning, bra PA-ljud och speaker men köerna till mat var som vanligt obegripligt långa. Jag stod i 30min för att få en burgare och precis när jag var nummer 2 i kön så började förstås uppvisningsprogrammet. Som tur var med Saab B17 som jag sett många gånger förr. Nu var molnskärmen här också och gråa och gröna flygplan mot en grå ljus himmel, tja, det blir vad det blir.

B17 spakad av en flygbekant tillika provflygare på Saab - Jan-Erik Lundqvist.

Sen kom, lite udda faktiskt, en JAS39D spakad av Fredrik Müchler.

*brum* :)

Och så la piece de resistance - Team 60! Team 60 har varit mycket lågaktiva, för att inte säga helt borta under en rad år och i år har det, rätta mig om jag har fel, bara blivit två uppvisningar. Dock ryktas det att det har tränats en del över Bråvalla.

Precisionen var det lite si och så med men det gör inte så mycket, kul att se dom igen!

Visste inte att SK60 hade EBK! ;)

Banana SplitHagman imponerade som vanligt med sin demonstration av saker en helikopter normalt sett inte ska klara av :)

MBB 105 har ju ett visst övertag på andra maskiner tack vare sitt stela rotorhuvud.

HKP15 i luften.

HKP9 lyfter från vagn...

...och drar iväg.

Varje programblad var numrerat och under dagen lottades det ut flygning med både SK60, helikopter och 340, jag nappade åt mig tre blad men inte vann jag nåt för det :( Gissningsvis var där 7-10 000 besökare, jättekul! Nästa år i samband med återinvigningen av Flygvapenmuseum så aviseras en stor flygdag, hoppas de håller vad de lovar!
Dagens Rabalder

Så, dags att spy lite galla över mediala händelser :) Länge sen sist jag stack ut huvudet i några jobbigare ämnen så det är väl dags. Så, slipa knivarna...

* Först en lite tragikomisk sak. Det var ett lokalt rabalder här om dagispersonal som äter mat tillsammans med barnen och att de fått göra det utan att betala för maten eller hur det var. Whatever. Det som fick mig att få hysteriska fnattutbrott är att man i de politiska och byråkratiska svängarna till och med uppfunnit en term för det. Pedagogisk lunch. Jodå. Nåt sysslolöst jävla spån (eller, *flämt*, kanske flera) i byråkratin har lagt tid och skattepengar på att forska i och skriva riktlinjer som säger det självklara att "det är önskvärt att de vuxna äter tillsammans med barnen". *gaaaaaah*! Avskeda byråkraten så har ni råd att bjuda personalen på lunchen tillsammans med barnen utan vidare tjafs!

* Regeringen aviserar mer pengar till rättsväsendet och polisen, bra! Men bevekelsegrunderna tycker jag inte var helt klockrena. Att de nämnda myndigheterna går på knäna och inte hinner/kan göra vad de ska, bra, kanske hjälper pengar till lite där. Att vi får en större närvaro av poliser (när såg du en polis senast? Eller klassikern "pizzbudet kommer snabbare än polisen") och på så vis bättrar på hela rättsväsendets anseende och förtroendet för det. Bra, bra. Tuffare tag mot organiserad brottslighet, toppen! Men när man börjar koppla det till att polisen ska ha resurser för att slå ner hårt på bråken i invandrarghettona Rosengård och Gottsunda då är jag inte med längre. Självklart ska man kunna hålla såpass ordning så att t ex räddningstjänsten ska kunna arbeta i säkert men ordningen och lugnet i ghettona skapas inte genom demonstation av polisstyrka. Oroligheterna är symtom på den misär och hopplöshet som de här människorna lever i och polisen är verkligen inte den rätta lösningen på det grundläggande problemet. Lägg pengar och energi på att fixa till deras boende, fixa meningsfull sysselsättning för ungdomarna och andra riktade insatser för att ge dem hoppet åter. Och förstås, fixa integrationspolitiken för den är ju helt klart BROKEN! Visst hopp visade sig väl iofs med förslagen om koppling mellan SFI och bidragsnivå samt grundkurs 1A i hur Sverige funkar. Ärligt så blev jag förvånad över att man inte redan informerar nyanlända om såna grundläggande saker.

* Beatrice Ask föreslog i förrgår en skärpning av befintliga lagar runt "kriminell passivitet" för de som finns funkar ju inte. Egentligen är det sorgligt att det ska behövas men jag applåderar det, det är en tydlig signal till alla och envar att det är inte acceptabelt att bara skita i att någon annan råkar illa ut. Många gnäller och säger att de inte vill råka illa ut, inte gå emellan och riskera sig själva etc men jag vill mena att det inte finns någon ursäkt för att åtminstone inte ringa till polisen. Det kan alla göra! Man måste kanske inte fysiskt gå in själv men baske mig så ska man se till att något snabbt görs åt saken av andra eller av myndigheterna. Det finns ett antal situationer som är kniviga, som när någon med flit utsätter sig för fara etc men jag tror nog att det går att få in, i lagtext eller förarbeten, hänsyn till de förutsägbara specialfallen.

* Lite i relation till det förra ämnet så kom det upp en grej runt haveriet och vår insats på Visingsö där media nu vill göra en hjältegrej av det. Vad är en hjälte? Jag kan inte känna annat än att vi gjorde vad jag förväntar mig att alla människor gör. Man gör vad man kan så länge risken är rimlig för en själv för att rädda andra. Hjälte blir man kanske om man gör nåt "dumdristigt modigt" eller visar väldigt speciella förmågor i en krissituation? Nej, ingen av oss ser oss som hjältar, bara som vanliga människor som gjorde det enda rätta.

* Vänsterblocket säger rakt ut att de kommer höja och återinföra en massa skatter om de vinner valet till hösten. Jag blir så trött på att de inte lärt sig efter 70 år av höjda skatter - det funkar inte!!! Dumma jävla spån rent ut sagt. Man kan inte bestraffa ihjäl allt folk gör, allra minst de som faktiskt bygger det här samhällets välstånd och då talar jag inte om den ofantliga sektorn. Dessvärre så missar båda blocken lite av min drömvision om en minskad offentlig sektor med färre icke-producerande pappersvändare och en ökad effektivitet. Lägg ner och slå samman myndigheter, koordinera deras administrativa- och IT-funktioner så får vi mindre byråkrati och de pengar vi sparar kan läggas på sådant som staten ska ägna sig åt; rättsväsende, försvar, vård och utbildning. 10% av befolkningen producerar inget idag (10% till är arbetslösa eller sjukskrivna), de kostar bara pengar och det håller inte!

* Någon där ute som börjat grymta ännu? :) Tidningarna sköter sitt uppdrag ganska mediokert i vanlig ordning, något som i fallet svininfluensa oroar mig mer än själva sjukan. Man skapar och underblåser en massa onödig oro hos folk med sina braskade rubriker. Om det här nu vore en så stor kris som det skulle kunna vara i värsta fall så borde medierna verkligen tänka över sin roll i relation till samhällsansvaret. Det är verkligen inte läge att sprida panik och öka på folks oro och ångest. Om folk börjar slåss på vaccinationscentralerna framöver så håller jag media medansvariga för det. Själv har jag just varit sjuk men jag tror det var "the common cold" och jag tänker inte vara först ut med att vaccinera mig. Dels så verkar den ju just nu inte farligare än den influensa vi får hit varje år (några tusen dör men det talas det aldrig om) och dels så är jag mer rädd för de eventuella konsekvenserna av ett framstressat dåligt testat vaccin är vad jag är för 5 dagars sjukfrånvaro.

* Den så kallade "svensken" Mehdi Gezhali klantar till det för sig igen och blir ännu en gång tillfångatagen under tveksamma omständigheter. Suck. De kunde lämnat honom på Guantanamo Bay. Fast det menar ju inte heller egentligen för hans vistelse där är ju ett lysande exempel på varför den typen av straff och behandling är kontraproduktiv. Om U.S.A i hans sinne var den Stora Satan redan före Guantanamo, vad är det inte nu?

Inte Så SMART...WTF?! Liksom? :) Ställning för ninjasvärd? Eller ett väldigt overdone cykelställ?

Molnpr0n :)

Lite moln- och solnedgångsporr :)

I måndags eftermiddag packade vi SE-KIT full med LFK:s flygplans-utskottmedlemmar och styrde mot Kalmar/ESMQ för besök på Östflyg som säljer Diamond i Sverige. På vägen ner flög vår flygchef och på vägen hem undertecknad. Det var mycket trevligt IFR-väder med lagom sunkig skit under molnen och en strålande sol ovan!

Alla bilder klickbara för större!


FL70. Molnovansidan låg på c:a 60 så vi låg och "släpade buken" i molntopparna, mycket vackert!

Såhär njutbart var det! :D"In i dimman" när vi påbörjade sjunket mot ESMQ.

Såhär träligt såg det ut under, gott och väl VMC och visuell inflygning till bana 16 blev det men oj så mycket tristare än ovanför.

V snodde blocken från en 747 som stod bredvid... (man kunde tro det iaf med tanke på deras storlek).

På hemväg i skymningen...


Trefligt! Loggade 1,3h gratis IFR, aldrig fel och så vackert det var!"Flygdag" på Gång i Linköping

Försvarsmakten annonserar idag Garnisonens Dag den 12:e september. Flygning med bl a JAS, Arméns Vingar (nåja, rotorblad skulle jag säga) och Team 60(!) utlovas! Plus en hel del annan militaria förstås för den som är road :)

Se länk.

SBB Goes Tornuggla

Nej, tyvärr inget flygledartorn, move on aviation geeks! I söndags smet jag förbi invigningen av "Tornet" - Linköpings högsta hus (domkyrkan är dock högre). Tornet är 19 våningar / 64m högt och rymmer lägenhetshotell och Stångåstadens kontor (allmännyttan).

Bilderna är klickbara för större.


Fasaden är inte precis vacker men man vänjer sig. Det är väldigt fint i solnedgång i alla fall...

En av dagens aktiviteter var att rappellera nerför tornet....

... nästan nere.Lätt konferensrummet med bäst utsikt i stan :) Lite avis blir man...

Här skulle jag också kunna tänka mig att inta min fika...Resecentrum och del av Steningeviadukten.

Trappan mellan våning 18-19 som är konferenscenter.

Högsta scenen i stan :)

Lite liveunderhållning bjöds det också på.

Tornbyvägen med Tornby Park och Roxen vid horisonten.

Där! :DFinal bana 11 på ESSL.Ett av lägenhetshotellrummen visades också. Här kan man bo för så lågt som 295:-/natt om man hyr en hel månad. Det är en lägenhet mer eller mindre alltså med eget kök, badrum och städning en gång/vecka. Klart vettigt alternativ till att bo på vanligt hotell eller köpa/hyra en övernattningslägenhet.

Dagen till ära så hade man hisspojkar också. Vaddå töntigt.. men... jaja :) Hissarna ska vara bland de snabbare i Sverige vill man påstå men den hisnande känslan som jag upplevt i hissar i riktigt höga byggnader utomlands uteblev helt. Bra betyg till hissen eller bara inte så märkvärdigt... who knows? :)

Dessutom bara 2 hissar... feltänk! Inte ens en varu-/servicehiss finns.

Jag som är så van att se stan ovanifrån blev ändå positivt överraskad över att få se den från lite mer lagom nivå. Annars är det ju stan från 0ft eller min. 2000ft som gäller. Här hade man lagom trevlig höjd för att se allt och dessutom tid och avkoppling att njuta av utsikten. Mycket trevligt!


RSS 2.0