Medias Respektlöshet

Underbart fångad av Lindström som alltid är träffsäker och aldrig väjer för något. Klicka för större.

image357

Trender från länder där riktig avskrädesmedia härjar fritt såsom England och Tyskland kryper häråt förr eller senare och ovanstående ser vi redan tendenser till. Det är inte längre bara kändisar som får stå ut med vilken kränkande behandling som helst utan även privatpersoner som jagas även i sina svåraste stunder. Allmänhetens intresse? Hah! Det är nog bara skräppressjournalister som är så korkade att de måste fråga hur man mår i en traumatisk situation eller efter att ha jagats av mediauppbåd dygnet runt i flera dagar.

Jag säger inte att media inte får vara respektlösa, det måste de i viss mån vara för att kunna sköta sitt jobb men gränsen till obefogad respektlöshet och kränkning av allas rätt till privatliv är i mitt tycke i många fall för länge sedan överskriden.

Tyvärr så grundar sig rätt lite i kvälls- och veckopressjournalisters eventuella empatiska eller intellektuella tillkortakommanden utan i att folk köper och läser smörjan. Sluta med det innan det blir ännu värre!

Ämnet är svårt för det finns rätt mycket respektlöshet i media som är lite kul ändå som när Gert Fylking tog bladet från munnen och uttryckte vad de flesta nog tänker om Carola :) På ett sätt är det ju självförvållat även om det formellt är på fel sida om gränsen för ärekränkning. Befriande och uppfriskande i politiskt korrekta Sverige känns det ändå när någon törs sätta ord på det alla tänker. Men officiella personer får kanske ändå stå ut med att folk har en åsikt om dom så länge man inte oavkortat tar hela deras liv som allmän egendom?

The Pain, the Suffering, the Agony...

"Småprylsflytten" gick out-of-control redan i lördags och blev en hel flytt av rubb och stubb. Upp och ner för trappen från 10.30 till 23.00. Mina ben berättade för mig redan igår att jag är en idiot och idag är det inte mycket bättre. Utan överdrift, jag spattar fram som en gammal gubbe, det går inte att missa att jag har ont i stativet. Ursch...

Jag behöver i.a.f. inte ha något dåligt samvete för att jag inte kommer att kunna träna ett par dagar framöver, jag fick allt vad jag behövde och lite till för att täcka hela veckan tror jag. Tack J för att du ställde upp med kort varsel denna helgen istället! Och tack T för att du var villig att ställa upp nästa helg, nu får du ta det lugnt istället ;)

Nya lägenhetens kök är en källa till smärta det också. Det är inte bara mindre än mitt gamla kök, det är klaustrofobiskt litet! Fick köpa nytt köksbord igår och med hjälp av P så fick jag omstrukturerat så att jag kanske kan tränga in det viktigaste och allt annat hittade nya ställen. Tack P för all hjälp igår, vad skulle en man göra utan en personlig inredare? :)

Piiiinsamt...

Grannarna bredvid min nya lägenhet här ovanpå är rätt nyinflyttade, ett par i kanske max 25-årsåldern. Jag hade bytt några ord med honom innan och fått reda på att de bl a har två råttor som husdjur. Detta hade totalt halkat ur min teflonhjärna (hoppas jag inte blir stämd nu) när jag igår stötte på en kisse som jag inte sett förut i området som var väldigt intresserad av att komma in i trapphuset. Först sprang han in i min lägenhet men jag körde ut den och då sprang den upp för trappen varpå jag la ihop 1+1, ny katt, nya grannar... och ringer på.

Som väl är har jag tagit upp katten i famnen när dom öppnar om han nu inte skulle vara hemmahörande där. Grannen öppnar med sina två kelgrisar mellan fingrarna i ena handen... - Är det här er katt? Nääää.... det är det nog inte. *rodnar*. Visst fan... det visste jag ju egentligen att ni har råttor... Ursäkta mig!

Jag tror nog att katten bara var nyfiken och kelsjuk, den visste nog lika lite om råttorna där uppe som jag, eller snarare mindre. Möjligen fanns där doftspår av de tidigare två katterna som bodde i min nya lägenhet som skulle kunnat lockat den lille.

Movemania

En aning stiltje här på bloggen, mest beroende på att jag är på gång att flytta. Idag kommer jag att få nyckeln till min nya lägenhet som ligger lååååååångt i från min gamla. I alla fall om man får tro Skanova. En hel våning upp, alltså rakt ovanför den lägenhet jag bor i nu. Kostymen krymper från en 4:a på 96kvm till en 3:a på 74kvm och hyran går ner en tusenlapp eller så. Den nya lägenheten är byggd i etage vilket är lite coolt men också bjuder en del utmaningar som jag inte varit med om förut, som mörkläggning t ex.

Bloggar gör jag i och för sig så snart jag har nåt jag vill avhandla/berätta ändå men när man är upptagen med ett så stort projekt så blir det inte heller ork över till så mycket annat. Det stora flyttlasset går inte förrän på lördag nästa vecka, men jag kommer att kånka en hel del småprylar med början redan ikväll. Så ska jag förstås också fortsätta att städa här så mina vänner inte behöver vada genom eoner av damm som samlats ovan och under möbler.

Framåt nästa helg eller början på veckan efter blir det också ett kort avbrott för min mail och de webbar som ligger på min server (ratatosk.nu, psdekor.nu, bergholm.se, asadeval.nu) då jag måste flytta servern till ett temporärt ställe medan Skanova *gnisslar tänder* använder bättre hälften av en månad för att flytta mitt bredband. Toppbilden här kommer att vara broken också under några timmar eller så. Själv kommer jag sitta uppkopplad på mobilt bredband eller över den som ska flytta in efter migs uppkoppling som nog går snabbare att få inkopplad då han har Telia *gnisslar tänderna ner till stumpar*

Så nu vet ni läget :)

If You're Going to San Francisco...

... be sure to wear some flowers in your hair.

Scott McKenzies gamla låt gör sig påmind när jag tänker på vad som verkar vara på G. Det verkar troligt att jag kommer att få åka på en kurs i San José som ligger nära San Francisco om några veckor.

Det jag undrar nu som jag hoppas att du kan hjälpa mig med är vad ska man göra som turist där? Golden Gate, Fisherman's Wharf, Alcatraz, backar, spårvagnar, det har jag klart för mig, men mer? Lär finnas en fet HBT-community där med, men det är nog inte min grej ;) Vad vill jag inte missa när jag ändå är där? Allra roligast vore förstås om någon har ett bra tips om något flygrelaterat som jag kan besöka.

Scott McKenzie gjorde en bra låt, men den blev ännu bättre när Global DJ's gjort sin grej på den :)Oj vilken crush jag hade på den här låten i våras...

Fredagspresent på Jobbet

Efter ett tag i IT-branschen så går klådan att öppna paket över rätt bra, man ledsnar mest på emballage och nya prylar. Utom när det är till en själv förstås :) Chefen tyckte att vi behövde nya pheta skärmar eftersom vi jobbar med övervakning och diverse annat samtidigt. 24" widescreen it is...

image356
Skärmen till vänster är en av mina gamla 19" som får leva kvar ett tag till.

Sanslöst med 24", jag som just börjat lära mig verkligen utnyttja dual-head (två skärmar), nu kan man jobba med två program bredvid varann på samma skärm. Och jag kan se båda skärmarna på maskinen hemma via remote desktop utan att behöva scrolla. Deluxe :) Var ju tvungen att fixa in en ny bakgrundsbild också, en av mina egna från när Saab firade 70 år.

I Am Invincible!!!

Jag känner mig som hackern Boris i Bond-filmen Goldeneye, han som hela tiden skrek så när han lyckades med något till synes omöjligt med sina datorer :)

Jo, idag när jag kom hem låg en avi från Luftfartsstyrelsen i brevlådan, de bad om en donation på 1 200:-, de har så märkvärdigt dyrt skrivarpapper :) Men det var det värt för detta är vad som låg i...

image355
YES!!!!

Det första och i alla fall känslomässigt största hindret är avklarat för att jag ska kunna fortsätta min utbildning till ATPL (trafikflygare)! Sen är teorin det drygaste och flygningen en utmaning men det är ju bara att ge sig fan på, medicinen kan man ju inte påverka lika mycket.

Jag har tränat genom att köra x-trek på Friskis 30min alla dagarna den här veckan (och en del tidigare med) och vi får se om jag orkar iväg ikväll, känner mig ledbruten men med lite adrenalin/endorfinkick av det här i kroppen så ska det nog gå :)

Slutblinkat På Nätet

Ett litet tips för alla som liksom jag blir galen på alla blinkade, spelande och allmänt påträngande annonser. Som t ex dom här på blogg.se som jag aldrig har sett mer än på andras datorer ;) Om du använder den snabbare, bättre och säkrare webläsaren (browser) Mozilla Firefox så kan man med hjälp att ett tillägg (add-on) som heter Adblock Plus bli av med alla annonser. De tankas inte ens hem till din dator utan alla referenser till dom tas bort ur websidans kod före den visas för dig.

Vilken föredrar du?
image353

image354

Att underhålla den kräver en aning förståelse för webadresser även om den också erbjuder prenumerationer på färdiga listor som spärrar annonser. Risken med sådana listor är alltid att de tagit i lite för mycket någonstans och därför vållar problem på en någon site, men prova gärna om du inte har så stor Internetvana.

Liknande lösningar för att filtrera bort annonser finns för Internet Explorer och även i många toolbars för alla browsers såsom Google Toolbar och Yahoo Toolbar. Jag avråder oftast från användandet av toolbars då de ofta gör en massa saker som man kanske inte vill vara med om (funktioner, spionerar), men för nybörjare så kanske de är det enklaste... :)

Dum, dummare, ICA-handlare?

Eller kanske girig, girigare, ICA-handlare? Fast jag är nog mer benägen att hålla fast vid dum. Eller korkad. Imbecill? Jag hånade folk som slutade handla på ICA p.g.a. "köttfärsskandalen" med det huvudsakliga argumentet att ICA nu förmodligen är det säkraste stället i världen att köpa köttfärs på eftersom ingen skulle vara så dum att den fortsatte göra så efter det som uppdagats. Så fel jag hade. Vissas dumhet är tydligen gränslös.

Nåja, mot den bakgrunden så de får skylla sig själva att de förlorar allt de har och blir polisanmälda. Jag tycker bara synd om de andra handlare som alltid varit seriösa med sin kötthantering som får också lida för detta. Jag tänker inte sluta handla på ICA och jag tycker fortfarande det är korkat att byta butikskedja p.g.a. detta bl.a. för att de andra inte är ett dugg bättre. Janne Josefsson gjorde ett dåligt jobb tycker jag som siktade in sig bara på en viss kedja. Och, har någon blivit sjuk p.g.a. den här hanteringen?

Så Vit Som en Snö

Har till och med varit så till freds så jag haft ro att se två filmer under dagen, sanslöst.

Började med One Six Right som jag i alla fall var ledd att tro skulle handla om glädjen att flyga småflygplan m m men som visade sig vara mera av en propagandafilm från AOPA för att protestera mot nedläggningen av så många små flygfält i USA. En hel del intressanta människor och historia (framförallt om Van Nuys) som berörs och många fina flygscener. Dock vart tjafset om småflygplatsernas funktion och värde för samhället och allt pompöst amerikanskt skit med lite för mycket marching band och pampig nationalistisk stråkmusik lite för mycket. Känslan den lämnade efter sig var rätt tunn.

Sen såg jag en film som alla sagt är kass men jag var tvungen att se själv om det var så för ämnet intresserade. Så Vit Som en Snö är en dramatisering av Sveriges första kvinnliga pilot (aviatris), Elsa Anderssons korta liv och karriär. Om man inte har förväntningar på action utan kan tänka sig att se en känslig vacker film som är fint filmad, bra spelad och fångar eran på ett fint sätt så är Så Vit Som en Snö faktiskt riktigt bra. Men den är kanske något lång och är man inte redo att insupa en känsla och ge den den tid den behöver så låt bli, då funkar den nog inte.

Men vad är väl en recension annat än ett uttryck för en högst subjektiv upplevelse. Nu är det hög tid för sovlådan, det är ju vardag igen om 11 minuter...

En Lyckad Ledighet

Nedräkningen är igång på de sista timmarna i "frihet". Vanligen är detta en dag fylld av ångest för allt som jag hoppats hinna med under ledigheten men aldrig gått i mål med. Så inte i år. Eller i alla fall väsentligt mycket bättre än vad jag kan minnas varit fallet på lääääänge. Detta innebär förstås att något loppande i sängen har det inte varit tal om, jag har mestadels kört järnet för att beta av min långa lista med saker som jag inte orkat ta tag i under terminen.

En del saker på min lista har stått där betydligt längre än så och en del av dessa gamla surdegar har jag nu äntligen fått gjorda och det är sååå skönt!

Inte för att någon annan egentligen bryr sig, men om inte så för min egen skull så tänker jag lista allt som jag kan komma ihåg att jag gjort nu. Förutom allt nedan så har jag ju förstås handlat julklappar i sista stund, min vana trogen :)


 • Beställt personbevis och personutredning, fått dessa och skickat in ansökan om elevtillstånd för trafikflygare.
 • Köpt nya handskar, köpte kass modell och fick förstås inte lämna tillbaka dom, fick köpa ett par till *suck*. Någon som vill köpa ett par nya handskar strl 10? :) Skinn och fleece. Nähä.. inte det :)
 • Fixat med flytt av el och bredband som båda hade blivit strul med på första försöket.
 • Läst manualer för Nikon D80 och min PVR för att lära mig mer/allt om dessa nya tingestar. Ledde förstås till en massa labbande som tar tid :)
 • Köpt: ny väggtelefon (Respons Vägg) i.s.f. en kass, trebensstativ, 1GB minne till mobilen, effektmätare, sax, underlakan, DVD-RW-skivor, tillbehör till kompressorn, datakabel till mobilen i.s.f. en förlorad, hörlurar till mp3-spelaren, reflexväst...
 • Sorterat, diskat, inventerat husets alla krukor och dessutom planterat om två blommor!! There'a first time for everything...
 • Städat och effektiviserat i källarförrådet både för att skilja ut det sista av exets saker och för att minska på volymen då flytten även innebär ett mindre förråd.
 • Tvättat, strukit, sorterat och/eller kastat alla kläder som varit spridda i olika högar och olika stadier av förfall. Även ett par gardiner och en duk har fått sig en uppfräschning.
 • Köpt nytt årskort på Friskis & Svettis.
 • Köpt nytt periodkort på bussen för Januari.
 • Mekat upp min gamla rakapparat för att se om jag kunde hitta felet och fick ihop den igen perfekt! Men inte funkade den mer för det. Skickad på elskroten...
 • Lagat eltandborstens skal som spruckit.
 • Lagat sprucken dörrlist.
 • Scannat en massa saker ur min "urklippslåda", d.v.s. gamla tidningsklipp, tackkort, inbjudningar, insändare, familjebilder, skolbilder etc etc...
 • Återknutit kontakten med en barndomsvän från mellanstadiet som jag även kunnat hjälpa bearbeta en del från den tiden, jättekul och givande!
 • Träffat/umgåtts med både Pia (firade nyår tillsammans), mamma samt ett par kompisar.
 • Strulat med utbyte av ett felaktigt sålt torkarblad med Rejmes (skitföretag!).
 • Strulat med försäkringar för att byta bolag på hemförsäkringen samt sagt upp en allrisk på min gamla kamera.
 • Burit ner resten av sommarmöblerna till garaget (så dags va?). Bytt lampa i garaget. Fixat det sista i trädgården inför vintern.
 • Städat som en tok i olika omgångar, bl a som en början på flyttstädning. Rensat upp bland alla papper som legat utan åtgärd. Läst tidningar som inte hunnits med.
 • Tvättat bilen.
 • Fått ordning på min X-plane-installation med ratt/pedaler och global scenery så den är användbar för att öva lite instrumentflygning med.
 • Köpt lite "efterjulklappar" till min mamma, saker som jag tyckte hon behövde efter att ha spenderat julafton där.
 • "Städat" och ordnat en hel del i mina datorer, gjort backuper och lagt i bankfacket.
 • Synkat mobilen mot min Exchange-server för backup av alla kontakter. Jämfört gamla och nya mobilen vars ljudkvalitet jag tyckt skiljt avsevärt till det sämre.
 • Lagt ut en del saker på Blocket och Eniro till försäljning. Sålt och levererat åtminstone kökssoffan och förundrats över hur folk orkar hålla på och lägga så totalt ogenerade skambud på saker.
 • Fått massage av grannen som är massör.
 • Flugit en sväng på självaste julafton, se tidigare inlägg :)
 • Tömt min batterilåda på rätt ställe :)
 • Polerat alla mattallrikarna som behöver det ibland p.g.a. repor från besticken, skitjobb.
 • Rättat upp alla mina flygmanualer med de rättningar som legat och väntat på att bli införda.
 • Lagt ut anbudsförfrågan på nätet ang. flyttstädning... klent med svar än så länge :( Får väl göra det själv.
 • Ryckt in och jobbat några timmar... bläh :(


Kort summerat, allt jag inte verkligen borde har gjort, d.v.s. tränat, bantat, läst flygteori, inventerat flygskolor, kollat igenom min högskolekurs i digital bildbehandling. Men, mycket att av det jag gjort gör det så mycket lättare att både börja jobba igen utan ångest och även att känna ett annat lugn på vardagskvällarna framöver så att jag får ro att ta tag i även dessa viktiga bitar.

Idag så mår jag alltså rätt bra med tanke på vilken dag det är och att jag sovit rätt lite i natt. Det är en ovan känsla men ack så skön! Nu är det nya året verkligen mest nya saker och inte gammalt skit som ligger och tynger samvetet!

Dansar Med Pudlar

På nyårsdagen så var det då dags att hämta Cisco's "lillebror" i Stallarholmen, en biltur på c:a 2 timmar i vardera riktning. Vi (Pia & jag) tänkte komma iväg vid 10 på morgonen för att vara framme vid lunch och otroligt nog så var vi iväg nästan prick. Till Stallarholmen kom vi straxt före 12 och Cisco fick göra sina behov innan vi knackade på.

Synen här nedan var vad som mötte oss...

Pixie
Nästan sötare än förväntat! Pix, eller Pixie som det nog blivit egentligen då matte vill ha ett tvåstavigt namn. PXE är också en nätverksteknik som vanligen uttalas just Pixie så det får duga även för mig även om jag nog tycker att Pix hade varit ett tuffare namn :)
Cisco & Pixie
Pixie visade sig vara en väldigt kavat liten krabat på 5 månader som genast bekantade sig med både oss människor och sin nya livskamrat Cisco.
Pixie i Mitt Knä
Något oväntat så blev jag utnämnd till Pixies favorit-homo-sapiens och han bara pockade på min uppmärksamhet och så fort jag satte mig på golvet så var han i mitt knä. Så det kan gå... han ska ju inte ens vara min. Matte var nästan lite svartsjuk där ett tag... Han t.o.m. gnällde efter mig när jag lämnat dom hemma i Söderköping :)
Pixie & Pia
Men matte fick lite gos hon med till slut.
Cisco & Pixie2
I alla fall fram till både Pixie och Flash (som är nåt så ovanligt som en silverfärgad pudel) ville upp i mitt knä igen :))
Pixie i Korgen
Pixie har visat sig vara en liten samlare. Alla leksaker som han kan komma över lägger han i sin korg.

Såhär en knapp vecka senare så rapporteras det att allt går väl så när som på en pärs av magsjuka hos Cisco som renderat matte en massa spring ut och in hela nätterna igenom. Pixie har accepterat sin nya miljö, tar mer och mer kontakt med Cisco, är nästan rumsren och kan numera även gå i koppel. Och behöver jag säga att matte redan syr till den lilla krabaten? *han fryyyyyser ju så* - Jojo. :))

Pixie verkar också vara mycket mera knähund än vad Cisco är så matte lär få sitt lystmäte och kanske mer därtill av pudelkärlek.

I've been replaced - by a DOG! :)

Aftonbladet Hackade

Ett scoop här på sbb.blogg.se :) För c:a en- och en halv timme sedan så spred gruppen VFH, Vuxna Förbannade Hackare ut användarnamn och lösenord till samtliga anställda på Aftonbladet.

För mer info, se denna tråden på Flashback där även länk till kontona/lösenorden finns för den nyfikna. Undras hur lång tid det kommer att ta innan Aftonbladet själva går ut med nyheten att de blivit hackade? :)

Jag har sett skärmdumpar på mailboxar tillhörande diverse medarbetare och troligen så kommer det att läcka ut en hel del skojig information som folk hittat under tiden servern var öppen för alla. Nu är den stängd och kommer nog att vara det ett tag framöver kan jag tro.

Superkass lösenordspolicy med minimum bara fyra tecken långt lösenord. Flera har sitt eget förnamn och ett antal har fyra siffror... troligen samma fyra siffror som till gissa vad...? :)

RSS 2.0