Så Vit Som en Snö

Har till och med varit så till freds så jag haft ro att se två filmer under dagen, sanslöst.

Började med One Six Right som jag i alla fall var ledd att tro skulle handla om glädjen att flyga småflygplan m m men som visade sig vara mera av en propagandafilm från AOPA för att protestera mot nedläggningen av så många små flygfält i USA. En hel del intressanta människor och historia (framförallt om Van Nuys) som berörs och många fina flygscener. Dock vart tjafset om småflygplatsernas funktion och värde för samhället och allt pompöst amerikanskt skit med lite för mycket marching band och pampig nationalistisk stråkmusik lite för mycket. Känslan den lämnade efter sig var rätt tunn.

Sen såg jag en film som alla sagt är kass men jag var tvungen att se själv om det var så för ämnet intresserade. Så Vit Som en Snö är en dramatisering av Sveriges första kvinnliga pilot (aviatris), Elsa Anderssons korta liv och karriär. Om man inte har förväntningar på action utan kan tänka sig att se en känslig vacker film som är fint filmad, bra spelad och fångar eran på ett fint sätt så är Så Vit Som en Snö faktiskt riktigt bra. Men den är kanske något lång och är man inte redo att insupa en känsla och ge den den tid den behöver så låt bli, då funkar den nog inte.

Men vad är väl en recension annat än ett uttryck för en högst subjektiv upplevelse. Nu är det hög tid för sovlådan, det är ju vardag igen om 11 minuter...

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0