Medias Respektlöshet

Underbart fångad av Lindström som alltid är träffsäker och aldrig väjer för något. Klicka för större.

image357

Trender från länder där riktig avskrädesmedia härjar fritt såsom England och Tyskland kryper häråt förr eller senare och ovanstående ser vi redan tendenser till. Det är inte längre bara kändisar som får stå ut med vilken kränkande behandling som helst utan även privatpersoner som jagas även i sina svåraste stunder. Allmänhetens intresse? Hah! Det är nog bara skräppressjournalister som är så korkade att de måste fråga hur man mår i en traumatisk situation eller efter att ha jagats av mediauppbåd dygnet runt i flera dagar.

Jag säger inte att media inte får vara respektlösa, det måste de i viss mån vara för att kunna sköta sitt jobb men gränsen till obefogad respektlöshet och kränkning av allas rätt till privatliv är i mitt tycke i många fall för länge sedan överskriden.

Tyvärr så grundar sig rätt lite i kvälls- och veckopressjournalisters eventuella empatiska eller intellektuella tillkortakommanden utan i att folk köper och läser smörjan. Sluta med det innan det blir ännu värre!

Ämnet är svårt för det finns rätt mycket respektlöshet i media som är lite kul ändå som när Gert Fylking tog bladet från munnen och uttryckte vad de flesta nog tänker om Carola :) På ett sätt är det ju självförvållat även om det formellt är på fel sida om gränsen för ärekränkning. Befriande och uppfriskande i politiskt korrekta Sverige känns det ändå när någon törs sätta ord på det alla tänker. Men officiella personer får kanske ändå stå ut med att folk har en åsikt om dom så länge man inte oavkortat tar hela deras liv som allmän egendom?

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Tord

Hur mycket jag än håller med Fylking i hans uttalande har jag svårt att hitta ett bättre exempel på någon som kastar en större sten i ett glashus.

2008-01-29 @ 18:01:49
Postat av: Bengt

Religiös kvacksalvare tror jag inte passar Gert va? ;) Men jag förstår att du menar blåst men det är han inte heller. Jag har aldrig gillat Fylking på samma sätt som du säkert menar, han provocerar och har dålig klass emellanåt, men blåst är han inte. Han har nog full kontroll på den roll han har tagit sig och man ska nog vara försiktig med att låta sig luras att det han visar är annat än den rollfigur han har etablerat under rätt många ur nu, tycka vad man vill om den som sagt, men...

2008-02-03 @ 08:02:09
URL: http://sbb.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0