Facket Är Ett Gift

Så var ribban lagd, nu vet ni vart jag står :) Och ja, det var en medveten provokation, facket har visst en funktion på vissa ställen och i rätt format men när jag läser sånthär så måste jag bara spy lite. Det är nästan så jag hoppas att murveln fått nåt om bakfoten - avtal om att ingen kan sägas upp som gällt i 13 år?! Det är ju helt jävla sanslöst!

Facket verkar tro att företaget anställer folk av någon slags allmän god vilja eller välgörenhet. Facket försvarar nästan ovillkorligen arbetstagaren oavsett hur dålig den är för arbetsgivaren. Face it, det finns gott om människor som inte vill jobba eller gör en mycket medioker insats på sina arbetsplatser. Varför ska företaget betala lön och hålla den som skiter i att göra ett bra jobb med arbete? Att helt onyanserat förhindra företaget från att göra sig kvitt detta dökött är att förgifta det och drabbar i förlängningen hela företaget och alla dess anställda.

Sen har vi ju den berömda salladsbaren m.fl. också. Facket går så långt att det dödar företag som inte tecknar kollektivavtal trots att ingen av de anställda vill ha det. Fel, fel fel! Facket är bra på många sätt och det finns absolut arbetsplatser där det inte skulle gå utan p.g.a. dåliga företagsledare och chefer. Men fackets inflytande och roll måste omformas och i många fall minskas. Dels för att de missbrukar sin ställning och tillför en massa byråkrati (samverkan m m) dels för att man i vissa fall är direkt företagsfientliga och det gynnar ju faktiskt inte ens deras egna medlemmar i slutändan.

Heja Telia som äntligen visar facket vart skåpet ska stå och börjar ändra den osunda maktbalansen!


F.ö.
En bekant till mig jobbade på Cygate, ett företag med gott renommé, ungt, snabbt, korta beslutsvägar, inte mycket till fack för att ingen sett behovet av det. Sen köptes Cygate upp av Telia. Telia är raka motsatsen till Cygate, gammalt, monopolistiskt, kasst rykte i branschen och så dessutom kom facket indundrande och krävde att alla skulle vara med. Det skulle vara samverkansmöten och annat skit i långa banor. Vi kan säga såhär, han var inte den enda som röstade med fötterna. Cygates värde för Telia torde i det närmaste ha försvunnit, fel ägare med fel företagskultur underblåst av fackets starka ställning.Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0