Go West! Go? Fly!!!

Efter min något lacka resumé av äventyren runt resan över till U.S.A så kommer det som utlovat lite bilder av flygpornografisk art :)

Till USA 1
Flight deck på den A320 som tog oss till München via Nürnberg. Pratade lite med FO:n som flugit 1,5 år på Lufthansa. Han var en "broiler" direkt från deras egen skola, mycket trevlig och vi pratade en del om kärran och annat. Kapten föreföll vara "väldigt" ung, ska kanske säga förvånansvärt ung för han var nog inte mer än knappa 30 år. Detta var samma lördag och samma oväder vars konsekvenser visats i media när en annan A320 från Lufthansa fick gå runt efter att ha slagit i vingspetsen vid en sidvindslandning.
Till USA 2
Det fanns också en laptop med ombord som används för mass & balance- och prestandaberäkningarna
Till USA 3
Under taxning till gate i München passerade vi bakom denna uttaxande Lufthansa A340-600, samma modell som vi skulle flyga med senare.
Till USA 4
D-AIHN a.k.a LH458 till San Francisco. Schysst trappa fast det hjälpte föga när kön var 11 mil lång och det tokregnade...
Till USA 5
Lite tankbilsporr för H, min personliga tankningsman ;) Trodde inte man fick tanka medan pax boardar?
Till USA 6
1/4 st air conditioning deluxe.
Till USA 7
Ekonomiklass var faktiskt lite trängre än vad jag hade förväntat mig på en reguljär avgång som denna. Som tur var så var det inte fullsatt och vi kunde sprida ut oss lite efter "boarding completed" så jag hade två stolar för mig själv... Inflight entertainment-systemet var baserat på Windows CE och ett TCP/IP-nät ombord, vissa fungerade förstås inte och stod och bootade om och tramsade... PXE/TFTP-download av image osv...

Halvdåligt filmutbud i vanlig ordning men man kunde titta när man ville tack vare en streaming-server. Fast det som sög allra hårdast var att det inte fanns några kameror... det hade KLM på sina A340 redan för 6 år sen när jag var i Peru, snålt och tråkigt Lufthansa!

Efter några resor med A300 i slutet på 80-talet så utvecklade jag (med rätta troligen) en asky för Airbus, det var ingen höjdare. Jag har under åren fått revidera min åsikt flera gånger och nu säger jag att som pax föredrar jag Airbus 10 gånger av 10. Ingen av de Boeing-modeller jag flugit (alla utom 777) har varit i närheten av så komfortabla! :)

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Åsa

Förlåt en dum fråga... Vadå för kameror?

2008-03-06 @ 08:14:36
Postat av: Bengt

Det finns kameror som tittar frammåt och neråt som man som passagerare kan välja att titta genom.

2008-03-06 @ 08:18:31
URL: http://sbb.blogg.se
Postat av: Pia

Den tomma platsen på första bilden... där skulle du passa bra B

2008-03-06 @ 13:26:36
URL: http://pia.psdekor.nu
Postat av: HP

blir rörd av bilden på dispensern :) en del bolag tillåter tankning med pax/boarding under förutsättning att minst 1 dörr är öppen samt att inga säkerhetsbälten fastsatta

2008-03-10 @ 13:19:13

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0