LFK 75 År - Fly-In

Linköpings Flygklubb firar 75-årsjubileum i år och huvudfestligheten avhölls idag i form av ett fly-in ("öppet hus" för flygplan) och öppet för allmänheten. Ett litet men mycket trevligt flygprogram fanns även på menyn för dagen. Undertecknad var engagerad för att hålla i de simulatorflygningar som skulle säljas till allmänheten. Som tur var för mig så var inte lockelsen så stor och det gjorde att jag fick tid att smyga runt och titta på utställningar och uppvisningar.

Kameran smattrade på i vanlig ordning så en del bilder nedan eller ett stort galleri för den som vill se mer och större, som vanligt :) Enjoy! I did.

J28 - De Havilland Vampire SE-DXS anländer.

Spakad av LFK:s egen avancelärare Magnus Lundell.

Flygplan som en gång ägts av LFK var speciellt inbjudna och bl a SE-IFZ hörsammade locktonerna om fri mat och bränsle. Kul att se den igen, vi har delat en och annan timme. Tragiskt dock att den är i bättre skick än sitt syskon SE-IFX som bor kvar på klubben :(

B17 förärande oss en stund i static display och sen en uppvisning före den drog vidare till krockande eventet roll-out i Västerås.

Flygchef Sture med Correns fotograf i simulatorn. Blev en trevlig liten artikel och bilder i bladet.

RvP a.k.a "Münchausen" a.ka. "en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år" poserar med paramotor-gear.

Magnus kliver i Vampiren igen för att köra sin uppvisning.

Tobias Holmgren i Pitts S2C SE-LYX i en mycket cool uppvisning, riktigt bra!

Tobias Special - en våldsam piruett med rök på under intaxningen - överraskad och *impad*

Magnus eldar igång Vampiren - bokstavligen :)

Yours truly hade dessutom brandflygjouren dessutom det blev en tur i vår inlånade Reims Rocket SE-FBS - ett riktigt gammalt ök till Cessna men pigg och harmonisk om man bara lär sig koppla bort illamåendet som uppstod när man först såg den :)

Pilot och brandflygchef Lars vid spakarna.

Förutom det som syns på bilderna ovan så bjöds på grillat käk till överkomliga priser, diverse företag ställde ut och klubben körde rundflyg, spaka själv, simulatorflygning och drog ett reklamsläp under dagen. Vädret var kanon förutom att pajsarna på Sveriges Mytomaniska & Hypotetiska Institut glömt att nämna att det skulle bli orkan.

Trots det så verkar vi haft tusentalet besökare och 25-30 besökande flygplan och trots den otroliga planeringsmissen som gjorde att vi krockade med Västerås roll-out och Spitfire-uppvisning så blev det en mycket trevlig och lyckad dag!

Applåder för alla inblandade och i synnerhet de som planerat det från början, det blev ju jättebra till slut även om paniken stundtals verkade nära innan!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: F

hatten av för ett trevlig arrangemang! :D

2008-05-25 @ 00:54:07
URL: http://lae.blogg.se/
Postat av: Pia

Karlsson på Taket saknar sina randiga brallor... annars är han sig lik :D

2008-05-25 @ 13:01:46
URL: http://pia.psdekor.nu

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0