Gubbens Trädgård

Måste passa på att slå ett slag för denna trevliga lilla inrättning i Norrköping. "Gubbens" är ett café/fik som ligger vid strömmen på Saltängsgatan, precis nedanför bussterminalen. Namnet? Ja, kvarteret heter så, så enkelt är det. Sen sägs det också att trädgården under en längre tid togs olovandes som "jobbförmån" av en fastighetsskötare som också var en speciell... gubbe :)


Hela trädgården är avskärmad bakom ett högt plank men när man väl kommer in...

... är det verkligen en liten oas. Lite puttenuttigt, svenskt, sentimentalt, allmoge, tantanpassat men lummigt och grönt. Helmysigt :) Själva cafét ligger dels i en stenkällare i ett 1700-talshus brevid och så i stugan i trädgården. Trädgården var hotad ett tag då man ville bygga hus på tomten men finanskrisen satte P för det... säg det onda som inte... o.s.v....

De serverar en sommartallrik till lunch som består av potatisgratäng och potatisallad, skinka, marinerade kycklinspett, rostbiff, rivna morötter, en bit vattenmelon och så smör och bröd. Sehr Mumsich[tm] men lite i dyraste laget men jag tar det som omväxling ibland när det är vackert väder. Helhetsupplevelsen är värd det.

Sa jag att de har kulglass? :)

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0