Mer Mat i Norrköping

Vad man kan hitta när man rotar bland de blandade bilderna. Syftet med mitt inköp av Ixus:en börjar ge avtryck här, att kunna dela fler av de vardagsbilder jag gärna knäpper på allt möjligt mer eller mindre knäppt :)

Så, lite fler mattips om ni skulle passera Norrköping. Först lite äkta smalmat :)Leons heter stans klassiska grillbar som har "bamse med mos" och allt det andra obligatoriska. Prova gärna deras hemgjorda tzatziki, de snålar inte med vitlöken. Mina blommor (och flickvänner) vissnar här hemma när jag ätit den :)

Thaihouse är en bra thairestaurang som ligger i samma område som Leons, d.v.s ute på Butängen som är ett centralt beläget industriområde. På jobbet har vi ätit deras mat i säkert 5 år nu flera gånger i veckan men vi börjar tröttna lite. Dock är det inte matens fel, snarare upprepningen :) Mycket äkta thaimat och ingen fegkryddning. Rekommenderas!

Sing Thai är en lite finare thairestaurang mellan Nya Torget och Rådhustorget. Vällagat, välsmakande men svenssonanpassat. Lite annat stuk än Thaihouse på maten fastän det är samma "kök"... märkligt hur olika thaimat smakar beroende på ställe. Eller, egentligen inte...

Spicy Hot är ytterligare ett asien/thaiställe men som ligger på Kungsgatan, skiljer sig också lite från de andra och de har mest wokat medelst flambering. Mycket varmt och mycket kryddigt! Stora portioner, räcker till 2 måltider om man kan behärska sig. Yummy.

Provencale ligger också på Butängen vid Thaihouse och Leons och har en mycket god grillmeny men inte minst så har man en vedugn och i den bakas förstås pizza! Riktig lyxpizza dessutom, inga flottiga kreationer här inte utan lövtunna med fina råvaror och en lite högre prislapp.

Och så till sist ett par navigeringsvarningar, undvik med omsorg att komma för nära Remmaren eller Hantverkaren. Skolbespisningsmat med noll kryddning till magstarka priser.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Pia

Vill påminna konsulten om en härlig matförgiftning efter ett besök på Provencale...

2009-07-14 @ 10:36:24
Postat av: Bengt

Mjo, fast konsultinnan fick ju samma utan att ha rört käket därifrån så jag skyller inte på dom längre :)

2009-07-14 @ 11:22:03
URL: http://sbb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0