Nyhetstorkan Börjar Visst Tidigt i År

Snacka om tidningsankor, I-landsproblem och PK-hysteri i skön samverkan. När Sverige får vara värdland för en stor militärövning så brister kverulanter, pacifister och miljötokar ut en enig klagosång. Själv är jag glad och stolt över att vi kan erbjuda den här möjligheten för våra bundsförvanter, de som vi allt mer måste förlita oss på i takt med att det svenska försvaret slås ner i sina sista spillror.

Namnet på det fingerade landet, Laptistan, kränker visst både samer och araber i ett och samma lilla ord. Herreje... Har de verkligen inget viktigare för sig än att DO-anmäla ett konstruerat namn? Visst, man kunde kanske önskat att de tänkt en aning längre men seriously, vad spelar det för jävla roll?!

De F16-plan som deltar har också en mängd hydrazine ombord för kärrans EPU. Oh vé om en sån skulle trilla ner... det skulle ju kunna... förångas på några sekunder och inte leda till någonting alls.

*bah* vad trött jag blir på den här ankdammen ibland med alla inskränkta gnällspikar. Trams, trams och trams igen!

Den som bara kunde vara på semester i Lapistan med en kamera i veckan som kommer... :D

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Rolf

Nja harmlöst kan man knappast kalla det... http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrazine#Safety Notera att USA faktiskt valde att skjuta sönder en sattelit för att den inte skulle släppa ut sörjan i atmosfären.

2009-06-04 @ 23:43:39
Postat av: Bengt

Jag bestrider inte smörjans potentiella farlighet utan bara vart fokus hamnar, att man aktivt söker negativa vinklingar på något som borde ses positivt.



Över 4400 F-16 flyger i 26 flygvapen jorden runt och gissningsvis har säkert ett hundratal eller mer gått förlorade. Om detta vore ett stort problem så så vill jag tro att man hade gjort något åt det. Nedskjutningen av satelliten hade hydrazine och beryllium som officiell förevändning men det är mer troligt att man ville försäkra sig om att inget av den verkligen trillade ner på folk (de var rätt stor), hamnade i fel händer eller att den var kärndriven (vilket förnekas). Spekulationerna är många och givet sanningshalten som brukar omgärda den här typen av aktioner från militärt håll så är jag inte benägen att tro att hydrazine var huvudorsaken.



Men som sagt, det jag reagerade på är att man i vanlig svensk tradition aktivt söker skit att kasta på något som inte förtjänar det (övningen alltså).

2009-06-05 @ 08:37:40
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: David

Snart borde Östergötland få en stor flygövning igen tycker jag! Blir ju lite nostalgisk när man tänker på den gamla goda tiden... 80-talet alltså! Mvh David

2009-06-05 @ 09:50:06
Postat av: Bengt

Mjo, samtidigt så är det nog mest rimligt att det hamnar där i norr ändå. Jag minns senast de hade en övning här nere så blev det mycket trassel för det civila flyget. Men önska kan man ju iaf... :) Hörde att bl a de turkiska F16 mellanlandade på Skavsta och att även Malmen blir inblandat... håll ögonen öppna!

2009-06-05 @ 11:24:11
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: David

Malmen??? Nu måste du utveckla Bengt! Mvh David

2009-06-05 @ 19:02:00
Postat av: Bengt

That's just what I heard. Vet inte mer än så :(

2009-06-06 @ 23:25:25
URL: http://sbb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0