BLÅSning

På jobbet så har vi en lördag i månaden ett så kallat driftstopp, en dag när vi får göra större ingrepp i IT-miljön och ingen kan påräkna att något fungerar. För mig kan det kan vara mer eller mindre att göra dessa dagar, ibland inget alls, men i morse var det 07:00 som gällde och jag kom inte hem förrän 16:30.

Det stora jobbet för dagen var att flytta den stora klumpen till vänster i bild från det högra skåpet där den suttit fram till idag. Det är ett hästjobb att först i flera dagar verifiera all dokumentation på de anslutna kablarna, märka och sedan dra ur, flytta, skruva, riva upp händer på vassa delar och inta omöjliga kroppsställningar under datagolv m m. Allt detta i en datorhall som håller ~19 grader och två stora kylaggregat som ger en konstant orkan från under golven och upp.

Det är dock inte utan viss tillfredsställelse som man betraktar resultatet ändå. Från Råttornas Boning i morse till detta någorlunda välordnade kaos i lindblomsgrönt courtesy of 3M Volition™-kablage. :)

Våra lokala kabeltattare som var med och hjälpte till blåste också fiber fram på eftermiddagen. Det är lika intressant att se varje gång. Först känner man bara en luftström ur det vita röret och så dyker det upp en tunn grön plastkabel innehållande 4 par (8fiber) tack vare det räfflade höljet som gör att luften för den med sig. 100m blåser man på 1min.

Skulle man sedan behöva bygga ut så är det bara att blåsa i mer fiber i de vita ledningarna. Smooth :) Allt gick perfekt enligt plan hursomhelst - another job well done, on time and above customer expectations :D

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0