Ovanligt Besök på ESSL - Transavia 737-800

Daar word je vrolijk van - Det gör dig lycklig! Nåja, lycklig är kanske ett för starkt ord i sammanhanget men visst blev jag glad och lätt exalterad igår kväll när en Boeing 737-800 svepte över skallen på mig i centrala Linköping! Det hör inte precis till vanligheterna då typen inte använts reguljärt på ESSL sedan airBaltic kastade in handduken för ett par år sedan. WTF?! kollade upp det och fick reda på att en till fanns på plattan som snart ska gå" (!!!). Utryckning! :)

Hem som en iller och hämta kamera och flygradio och så ut till ESSL, skulle jag hinna? Jodå, lugna puckar, han hade inte fått start-up än när jag anlände och letade efter ett skapligt ställe att stå på. Mht solen, som gick i moln precis när han taxade ut (tack så j*vla mycket!) så placerade jag mig på Köpetorpsrakan med avsikt att ta bilder från sidan vid start 29.

Måste ha varit en nice syn med två stycken 737:or på plattan... attans att jag missade det.


Huvudstället lämnade backen vid 600-skyltarna och ställen tog dom in på nästan flygvapenmanér :) Rädda att slå i staketet eller utrullningshindret kanske? :D

Kul med lite annorlunda besökare emellanåt, törs man gissa att de kommer tillbaka med sina pax någon dag snart...? Någon som vet? Den första kärran vet jag inte heller vilket bolag den tillhörde men liveryn var SAS-liknande den korta glimpse jag fick av den men jag vet att det inte var SAS.


Sloganen kom vad jag förstår till genom en tävling och PH-HSC som besökte ESSL är den första (enda?) som målats med denna livery.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Zarah

vet inte om jag håller med om "lätt exalterad", jag skulle nog ta bort lätt och kanske även byta ut det mot ett annat ord men okej då jag ska vara snäll..

2011-09-16 @ 13:09:23
Postat av: David

Hej Bengt! Första kärran var en 737-700 som anlände från Arlanda ca 17.20.Från danska bolaget Jet Time.Grymt ful målning enligt mig! Såg den typ i tre sekunder några km från Björs när den svängde in mot Saab.... Kärrorna kommer tebax söndag kväll vid 21-tiden. Följ "dramat" på flygradar vet ja! En annan får trösta sig med mätplanet som gjorde tre låga överflygningar över Björs på fm +en lågsniffande Hercules för någon månad sedan!!Läckra bilder som vanligt Bengt! Mvh David

2011-09-16 @ 19:48:52
Postat av: David

Vaken Bengt???? Antar att det blir ett uppdrag med kameran i kväll ute på Saab? Mvh David

2011-09-18 @ 09:46:22
Postat av: Bengt

Ah, tack för info! Fick just veta att det nog är Saab Combitech som chartrat dom. Kommer nog åka ut en sväng men vädret verkar ju inte så lovande :( Tack för infon! :)

2011-09-18 @ 13:03:55
URL: http://sbb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0