AN-225 på Arlanda - Avgången

Efter lite shopping i Stockholm och en som vanligt utsökt souvlaki på restaurang Kamarina så so... nej... gjorde vi inte nej. Vi åkte ut och kollade hur man hittar fram till RWY19R då starten med stor sannolikhet skulle ske på 01L med rådande vindar under trettondagens förmiddag. Efter det däremot, sent om sider, så somnade vi på Best Western Arlanda Hotellby. Ett bra ekonomialternativ med parkeringsplats utanför rummet som kan rekommenderas! :)

Trettondagen bjöd på ett som utlovat fin-fint väder. Enda orosmomentet var när vinden skulle vrida vilket också var utlovat men först till eftermiddagen men vem litar på Sveriges Mytomaniska & Hypotetiska Institut liksom? Efter mycket övervägande styrde vi iaf ut i skogarna och upp till 19R:s final. Visade sig hålla hela vägen och vi fick AN-225:ans start rakt över huvudet!


Ställer upp på 01L.

Motoruppkörning några minuter. Alla andra fick hålla undan och de fick lite "unexcpected taxi clearances". Förvirringen var total hos vissa :)

The vodka burner is rolling (epic quote!)

Med ett vingspann nästan dubbla banbredden (88m!) så rörde de yttersta motorerna och vingspetsvirvlarna upp en hel del snö, maffig effekt!


Gear up! Flaps up! Shut up!

Ljudmattan som dränkte oss när den passerade över var något med det grymmaste jag hört! Kommer den tillbaka så åker jag upp bara för att få vara med om det igen... fick byta underkläder efter! Lyckorus! :) En upplevelse, helt klart!Non-stop till Incheon International Airport, Seoul, R.O.K.


Fler och större bilder i Facebook-galleri, ingen inloggning behövs. Här.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Alexander Nordstrand

Hur kommer man till banändan 19R?

2014-08-03 @ 13:04:25

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0