Julanka

Nej, inte Kalle. Men väl en tidningsanka, eller nåt.

Tullverkets julklapp till sina anställda, den numera berömda "iPod:en". Ja, det finns ett nyhetsvärde för det var ju lite kul att de som ska motarbeta piratprodukter omedvetet råkar köpa en till sina anställda. Men jag blir så trött på allt tjafs i bloggar och artikelkommentarsfält om detta där man anser att Tullverket ju borde veta bättre än att köpa piratprodukter.

En del av Tullverkets uppdrag är att motverka införsel av plagiat, alltså är också en del av deras personal utbildad och avsatt för att kunna skilja på äkta och falsk vara. Att denna uppgift och utbildning skulle ha förärats verkets personalavdelning verkar väl inte särskilt troligt. Förmodligen så har den som beställt produkten aldrig sett den i verkligheten och även om den hade gjort det så krävs det en sakkunskap som inte ligger inom dennas kompetensområde för att upptäcka det här problemet. Beställningen var troligen "en julklapp" eller möjligen "en mp3-spelare" och så löste leverantören det. Så som de flesta företag gör.

"Borde reagerat på priset, en iPod Nano kostar ju 1 400:- minst". Nej, en iPod Nano av den generation som avbildas i media finns inte längre att köpa från Apple så priset, i synnerhet i stora volymer, var inget att reagera över och gamla produkter finns det gott om att få ta i även nytillverkade (Intel i386-processorer tillverkas fortfarande, de visste ni inte!) "Borde förmånstaxeras", nej det borde den inte eftersom det är tillåtet att skattefritt ge medarbetarna en julklapp inte överstigande 400:- inkl. moms. "För dyrt, skattebetalarnas pengar", whiners!

Bara för att du jobbar i staten gör dig inte till idealist med robotoida drag. Jag vill att min arbetsgivare ska visa mig uppskattning och skämma bort mig då och då för att öka trivseln. Att jobba för staten är inte ett arbetsläger. I slutändan är det småpengar som ger stort värde tillbaks. Nej, Tullverket har inte gjort nåt fel, det blev bara lite tokroligt, so put a sock in it!

Slut på gnället, I'll be back :)

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0