Vara Försiktig Med Vad Man Önskar Sig

Eller kanske "den som inte intresserar sig för politik riskerar att låta sig styras av dårar" :) Sen vem man definierar som dåre beror kanske på vart man står politiskt. Det är märkligt hur många som gnäller nu, politiken var ingen hemlighet innan valet och det var ni som röstade. Om det så var enbart av protest mot S och Perssons maktfullkomlighet och regeringens totala handlingsförlamning. Några saker värda att notera om vår nuvarande regering:

Arbetslösheten har inte varit så låg som den är nu på de senaste 17 åren! Sen vems förtjänst det faktiskt är kan man ju träta om men sista siffrorna som jag minns från före valet var i alla fall fortfarande runt 6-7%. Och då har man trots allt bytt mätmetod till en som är mer realistisk men som ger synbart sämre siffror.

Man har genomfört 70 av 131 vallöften, alltså fler än hälften på knappa två år. Det ni. Inte bara valfläsk här utan lite drag under galoscherna :)

Sen har man också lyckats visa att man kan överleva både kriser och interna motsättningar i alliansen utan att för den skull orsaka regeringskris, mycket bra gjort! Regeringen upplevs som stabil och de olika partierna får trots allt torgföra sina avvikande åsikter utan att hela media börjar yla om sprickor.

Sen har man ju tyvärr misslyckats kapitalt i att skapa folkets och även sina egna väljares gillande genom en del tuffa beslut, en del nödvändiga, andra helt huvudlösa. Jag tänker närmast på a-kassan(+), FRA-lagen(-) och försvarspolitiken(-).

PR är regeringens akilleshäl och den största enskilda faktor som kommer att leda till att man inte blir omvalda nästa gång. Om man hade jobbat på ett lyhört och smart sätt så hade man kunnat plocka pluspoäng även på smärtsamma åtgärder. Om man dessutom backat i frågorna om FRA och försvarspolitiken så hade man framstått som både smartare och ödmjukare.

Jag föredrar en regering som faktiskt gör någonting och vågar fatta beslut även det inte alltid blir så bra. Hellre det än en som bara bidar tid och konsoliderar makten. Jag vill att alliansen ska vinna även nästa val men då är det hög tid att både sätta de största vallöftena i sjön (som att underlätta för företagen och gynna arbete) och att börja låta PR-maskineriet snurra för att trumma in allt det bra man faktiskt åstadkommit. Annars kommer sossarna att ha en promenadseger när det enda man behöver göra är att finnas där och sen peta lite i "a-kasse-såret".

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0