Phi Phi Islands

Turen till Phi Phi islands började med hämtning på hotellet vid 08:00, färden gick via en del andra hotell till hamnen. Där fick vi en genomgång av dagens program och en del goda råd på vägen. Vi fick även möjlighet att hyra simfenor för en ringa summa, det underlättar när man snorklar och det är strömt. Dagens väder var tyvärr lite i blåsigaste laget så en del snorkelstopp utgick. Jag hade oturen att hamna i fören på båten denna dag med grov sjö i en speedboat som väger 4,5ton med 40 personer ombord i upp till 55kts. Vi var milt sagt mörbultade vid framkomst även om de tog det lite ”lugnt”… Whiplash, anyone?

Första stoppet i Maya Bay för bad. Phi Phi-öarna består i huvudsak av två stora öar, Phi Phi Don som är den större och Phi Phi Ley som är den lite mindre. Maya Bay ligger på Phi Phi Ley.

P.g.a vädret så valde de även att vi skulle få snorkla i Maya Bay eftersom några av de andra stoppen inte var lämpliga för det vid grov sjö. I ett tappert försök att få en bild på mig själv i vattnet bad jag en svensk turist om hjälp… ska man inte göra. Bilden är kraftigt beskuren och jag är ändå en liten flugskit nere i högra hörnet. Vad tänker folk med?

Sedan vidare till Loh Samah Bay där vi bara tittade, inget bad då.

Viking Cave där man funnit hällristningar/målningar från vikingar! Legenden är att ett vikingaskepp gick under eller fick söka nödhamn här och att man blev kvar många år i väntan på undsättning. Landstigning är inte tillåten för att skona stället och de som man ser bo där nu är vakter.

Vår tokroliga guide ”Eddy” – or some people saaay I looook exactly like Leeeeeonardo di Cappriooo! :) So you can call me Eddy, or Leo if you like…

Monkey Beach på Phi Phi Don. Vilda apor kommer ner till stranden för att få mat av turisterna. ”Monkey may or may not be there, they do not have cell phooone!” Men vi hade tur. De var där :)

Klyftiga jag skulle plåta en apa som tog en bit vattenmelon ur min hand men tänkte inte på att zoomen var på max… men visst syns det ändå :)

”Remember, monkey not your friend, do not touch monkey and never sit down on beeeeech, many people have been killed right here by monkey, ok?!” :)

Efter Monkey Beach så var det lunchstopp på Phi Phi Don och en stund för shopping om man nu ville det. Sen vidare till Khai Nok Island för snorkling och bad. Precis vid stranden fanns stora fiskstim som mer än gärna tog för sig av en bit ananas!

Mycket fascinerande att stå i vatten som formligen kokade av fisk som nafsade för att få sig en bit! Jag blev så till mig i trasorna att det blev många bilder och nu svårt att välja ut bara några få till bloggen, live with it! ;)

Förutom att herr 1st degree Farang brände upp sig rejält då som noterat tidigare så var det en mycket trevlig tur väl värd sina 1 500baht. Dock var tidsschemat lite i tightaste laget då vi var tillbaks redan 16:00 och varje stopp varade oftast mindre än en timme. Men mycket proffsigt och Eddy var lätt halva behållningen, vilken humor och självdistans killen hade :)

Kap Kun Khrap!


Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Rolf

Jag trodde det var en vitval du fångat på bild först ;-)

2009-03-09 @ 15:35:00
URL: http://www.shargo.comze.com/
Postat av: Bengt

Kolla igen, den står nog kvar på din p-plats ;)

2009-03-10 @ 04:47:55
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: Vendela

Tycker mycket om det du skrivit! Spännande att se en del prima grejer och inte endast det generella grejerna som man kan se om varje dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0