Porrsurfning

Vissa är ju bra korkade. Som de Luftisanställda som fick sparken igår för att ha porrsurfat större delen av sin arbetstid och någon av dom har dessutom sysslat med barnporr. Om man nu ska surfa porr så kan väl göra det hemma i såna fall?

Folk verkar tro att datorn och Internet-kopplingen på jobbet är fri att använda precis som man själv vill. Fel! Det är lika lite ok som att ringa betalsamtal på jobbtelefonen. Datorn och Internet-kopplingen betalas av din arbetsgivare för att du ska producera det som du får lön för och inget annat. Givetvis finns en liten tolerans precis som med telefonen, privata ärenden som inte kan skötas utanför arbetstid har man rätt att sköta så skyndsamt som möjligt.

På min arbetsplats administrerar jag ett webfilter som helt enkelt effektivt hindrar medarbetarna från att besöka siter som lätt kan antas vara helt oförenliga med utförandet av de arbetsuppgifter som finns. Filtret ger också statistik på vilka siter som är mest populära och dessa har trots det väldigt lite med arbetet att göra men faller utanför det som vi kan tillåta oss att blockera. Flera företag borde införa filtrering/blockering av sina Internetförbindelser både för att signalera vad som är ok att göra och inte samt för att skydda sin IT-infrastruktur från de säkerhetshot som t ex många porrsiter för med sig.

När ska folk lära sig att man alltid blir upptäckt förr eller senare och att datorer är väldigt dåliga på att hålla deras dirty little secrets?

OBS! Jag helt emot allt filtrering av själva Internet, jag bara försvarar arbetsgivarens rätt att styra över och skydda sin investering i både arbetskraft och infrastruktur.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0