Rasist? Javisst!

Beroende på vilken måttstock man använder för att mäta sig mot. I dagens PK-hysteriska Sverige är det inte så lätt när skalan är så extremt bipolär utan nyanser. Ungefär såhär:

Rasist = alla som på nåt sätt ifrågasätter andra kultur­er och religioner.
Alternativt alla som ifrågasätter svensk integrationspolitik.

Anti-rasist
= alla som skriker ”rasist!” åt ovanstående kategori.
(lånat av Jens Ganman)

Eller mera korrekt och sansat:

Rasism = läran om att vissa raser är överlägsna andra och har en naturlig rätt att härska över de underlägsna i ett hierarkiskt system. D.v.s att hela grupper av människor skulle vara mindre värda grundat på deras ras.

Här hör jag definitivt inte hemma och troligen är detta inte heller vad de mindre begåvade eller upprörda verkligen avser när de använder ordet rasist som tillhygge.
Främlingsfientlig framförs ibland som ett alternativt ord för de som inte delar den "rätta" synen på invandring, integration och mångkultur. Fientlig tycker jag är ett aggressivt ord och det beskriver i alla fall inte min syn på invandrare eller svensk invandringspolitik. Invandringskritisk ligger väl närmare till hands men egentligen har jag inget behov av att varumärka min inställning heller. Så nu skiter vi i det men att debatthöjden i ämnet knappt lämnar ståhöjd åt en smurf nuförtiden är fel. Fel, fel, fel. Det är på samma tema om inlägget jag skrev om våra grundläggande fri- och rättigheter för en tid sedan, alla har rätt att uttrycka sin åsikt hur obekväm den än må vara och det är skyddat i vår grundlag. Utan att kritisera och ifrågasätta skulle all utveckling stå stilla och därför måste det vara tillåtet och egentligen borde det istället vara både efterfrågat och önskvärt!

För tänk om Sanningen och den Skinande Vägen vi skrider fram på idag inte är den sanna eller rätta? *gulp* Ssscchhh! Säg inte så! FRA hör dig och SÄPO kommer att föra bort dig! Vi har provat den invandrings- och integrationspolitik vi har nu under snart 30 år, det är hög tid att stanna upp och utvärdera! Vart har den fört oss? Vad är positivt och vad är negativt, både för det svenska samhället och för de som kommit hit? Finns det något vi kanske ska göra annorlunda? För ingen vid sina sinnens fulla bruk kan ju säga att det funkar speciellt bra idag. Mer än politiker men de faller ju bort redan vid den första delen av förra meningen.

Ett av grundfelen som man gör är att anta att de som kommer till Sverige har gjort ett aktivt val att bryta upp från sitt hemland och komma till just Sverige. En övervägande del är flyktingar, de har inte lämnat sitt hem, sitt land, sina familjer frivilligt. De råkade hamna i Sverige men vad är deras incitament att integrera sig i Sverige? Inte ett pippitskit skulle jag säga. De har fått en (tillfällig) fristad här men inte för att de ville komma just hit och bli helyllesvenskar hellre än att vara kvar i sina hemländer. Lägg på det att de får spendera en massa tid i byråkratin innan de ens får chansen att skapa sig ett nytt liv här även om man inte ska blunda för att den långa väntetiden många gånger är självförvållad genom bristande samarbete, avsaknad av dokumentation, lögner eller överklaganden. Många har också svåra psykiska skador till följd av det svåra de upplevt.

I de flesta fall så kommer de också från länder med helt väsensskild kultur, religion, politik och bildningsnivå. De är inte biologisk dummare än andra men de gör precis som vi svenskar gör när vi kommer utomlands, vi värderar det vi är vana vid väldigt högt. Vi håller hårdare på traditioner, vi väljer att bo i närheten av varann där vi kan prata svenska mer än det nya landets språk. Med andra ord så håller invandrarna fast för brinnande livet vid den enda trygghet de har, den i sin kultur och sin gemenskap i detta nya stora och främmande som de inte valt själva.

Så exakt varför antar vi att dessa enkla människor som flytt hals över huvud från förtryck och krig eller som fått sitt hem och sin familj bombade tillbaka till stenåldern vill lära sig svenska, bo bland svennar, utbilda sig, integrera sig på alla sätt och vis? En del vill självklart, man ska inte generalisera alltför hårt. Deras barn som växer upp här vill också vilket skapar konflikter inom familjerna när de egna barnen ifrågasätter kulturens normer. Barnen mår dåligt av att slitas mellan föräldrarnas desperata försök att hålla ihop familjen såsom det alltid varit och sin önskan att leva ett friare svenskt liv såsom de ser sina kompisar göra. Följden av allt detta blir ghetton och kriminalitet som till slut blir subversion och anarki i mikroskala vilket i sin tur ger frustrerade svenskar för vilka dessa yttringar ses som en enorm otacksamhet och ett problem. Lysande Sickan! :)

I den här soppan, vart har vi mångkulturens fördelar? Varför ska vi slösa resurser på att integrera de som inte vill integreras? Varför ska vi ens ta hit människor som inte vill vara här? Man kallar det humant att erbjuda flyktingar fristad, men ännu humanare vore väl att lägga resurserna på att se till att de aldrig behövde lämna sina hem från början?! Givetvis ska våra gränser vara öppna för invandring men främst av den sort som tillför något, d.v.s motiverade människor som frivilligt och avsiktligt kommer hit för att tillföra något. Människor med ett incitament att åtminstone anpassa sig till en miniminivå av integration och respekt för hur vårt samhälle fungerar.

Att ha en miljon Achmed från någon bergsby i Irak boende i Rinkeby gör vare sig dom eller Sverige en tjänst. Det kostar pengar och det skapar ännu mera lidande. Notera att jag inte säger någonting negativt om dessa människor baserat på deras ras eller andra genetiska egenskaper, det enda jag gör är att ifrågasätta det system vi har idag då det inte funkar speciellt bra för någon och inte är speciellt humant även om man vill påskina det. Så, i vissas ögon så är jag väl per definition rasist nu men jag kunde inte bry mig mindre ty de förstår ej bättre. Jag vill bygga något som är bättre för alla. Att ta nästa steg, att optimera våra insatser för de som har det svårt  och rikta om resurserna för att undvika rota upp människor mer än nöden kräver. Det är humant, humant är inte att flytta dom till andra sidan jorden och sätta dom på ett förvar i Flen eller i ett ghetto i Rosengård.

Jag är inte på något sätt för SD och jag kommer absolut inte att rösta på dom, de döljer nog mycket skit och Jimmie "Dresssmann-Hitler" Åkessson är ju inte nån briljant retoriker precis, men de har verkligen satt spettet i en av de ömmaste politiska tårna vi har i det här landet och det finns nästan ett visst nöjesvärde i att se panikrabaldret som utspelas nu. Jag kan bara se det som att det här verkligen behöver ventileras och det kommer det att göra nu. Det kommer att vara nyttigt för Sverige och de svenska Sanningarna att bli lite omruskade och ifrågasatta. Invandringspolitiken, yttrandefriheten, upphovsrätten, integriteten, alla ifrågasätts och sätts på prov, det är sannerligen spännande tider vi lever i.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0