Six Thinking Hats

Apropå de halländska politikernas dyra hattar. Något som missats i de flesta artiklar om det hela är att det inte är bara ett fånigt infall av några knäppa politiker. Jag har deltagit i ett seminarium om det som kallas Six Thinking Hats (a.k.a de Bonos hats system) eller på svenska sex tänkarhattar.

Det är inte alls så dumt men man behöver inte alls köpa fysiska hattar för dyra pengar, det räcker med att tillämpa metoden och systematiskt byta angreppsvinkel på problemet enligt hattmodellen. Så fullt så tossigt som det låter är det inte, men med det inte sagt att det inte var lite "overdone".

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: PC

Man kan glädjas över att man inte betalar skatt i Laholm!

2009-11-11 @ 17:28:40
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: Bengt

Vänd inte på en sten om du inte tror du kommer gilla vad du hittar under den eller hur uttrycket nu var igen :) Det finns nog hårresande (haha) historier om vad skattepengar används till i varje kommun och annan statlig förvaltning om man bara gräver lite.

2009-11-11 @ 17:30:55
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: torbjörn

Har också varit på något seminarium där man talar om att ha olika hattar på sig. Som du säger är det ju bara för att konkretisera för dem som inte klarar av att abstrakt se saker ur olika synvinklar. Säkert bra. Då behöver man DYRA hattar :)

2009-11-12 @ 23:30:27

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0