Berlin 2010 - Sea Life Center / Aquadom

Jag visste ingenting om Sea Life Center (som tydligen är en kedja av 8 akvarier i olika storstäder) före vi kom till Berlin och åkte på rundtursbussen. Det automatiska guidesystemet berättade när vi passerade att det finns och att man även har världens största cylindriska tank med fiskar som man åker "hiss" upp igenom på insidan! Det kändes klart intressant att avlägga en visit där så så fick det bli.

Det är svårt att plåta i skumrasket med glas emellan och fiskar som aldrig är stilla så resultatet är inte precis kristallklart men det är som det är :)

Sjöhästar är fascinerande varelser...

Mina favoriter är helt klart rockor av olika slag, de är så läckra! Som rymdskepp svävar de graciöst fram med sina stora "vingar". Kul också att det har som ett ansikte på undersidan, ser lite ut som en glad seriefigur eller clown kanske :) (scream - anyone?)

Överallt finns fönster in emot tankarna eller så går man i tunnlar under dom och är helt omsluten av fiskarna och deras värld.

En och annan reptil hade smugit sig in också... som den här kaxpellen :)

Nyårsmaten på tillväxt :)

På väg ut hade ma gjort en sal med speglar som gjorde det fett svårt att hitta ut... ingen kom därifrån utan närkontakt med en spegelvägg eller två där man trodde det var fritt fram... :)

Och så la pièce de résistance - Aquadom! 11m i diameter, 25m hög, 900 000l vatten och 2600 fiskar av 56 arter!

Och på insidan en plattform som för dig upp till toppen och tillbaks ner igen. Major cool!

Hela pjäsen står på en innergård där omgivande byggnad är hotell, lägenheter och kontor.

Sea Life Center ägs av Merlin Entertainments som specialiserar sig på olika typer av unika äventyrs- och nöjesanläggningar. Man äger t ex även Madame Tussauds (som finns i Berlin också men vi hann inte med det), Legoland och The London Eye.


Mycket snygg och välskött anläggning, långt ifrån gratis men en lite unik upplevelse! Rekommenderas!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0