Berlin 2010 - Weihnachtsmarkt

Jag har några år närt en önskan om att besöka Berlin. Det är ju så nära så det är nästan genant att inte ha varit där och det finns ju så mycket nutidshistoria förknippad med staden. Lägg till det en önskan att än en gång få besöka en äkta tysk julmarknad och att Ryan flyger dit från Skavsta varje dag...

Z sa att hon funderade på att resa bort nånstans till helgen, hon menade nog snarast på besök hos familj inom landet men det sa hon inte till mig. Jag kollade lite Ryan och annat och föreslog att vi skulle ta en tur till Berlin. Z höll på att svimma men var såklart inte sen att haka på :)

Bilder i drivor blev det såklart och den som vill se ett större urval kan såklart kolla galleriet som vanligt. Det blir flera inlägg med olika "tema" från weekenden i Berlin. Detta första med fokus på julmarknaderna såklart :)


Idén kläcktes på onsdagen och på lördag morgon 06:30 gick flyget, raskt marscherat! :) Här först ett urval av de små stugor från vilka det säljs allt möjligt juligt/vintrigt och så mat såklart.


Ryska dockor.Brända mandlar i mängder av olika smaker.

Ett antal ställen sålde såna här mumsiga kok med champinjoner, lök och annat mumma i. Mmmmm.... för den som gillar svamp.

Minimala munkar :)

Stan har i runda slängar 30 julmarknader, här är en av dom sedd från toppen av TV-tornet.

Det är inte bara marknad utan också lite drag av nöjesfält med pariserhjul, karuseller och såna här isbanor som jag trodde var ett amerikanskt påfund man ser på film :)

Ingången till en av marknaderna. Det kostar inget att gå in på själva området. Dock är det lätt att komma ut därifrån betydligt fattigare.... :)


"Sagotanten" med sitt positiv.

En "taverna". Obligatoriskt en sån svinkall vinter som denna var förstås att ta sig något varmt att dricka och den tyska varianten av glögg - glühwein, fanns att köpa i varenda hörn. Den är inte alls så söt som den svenska glöggen och... tja... inte nån hit med oss iaf men kul att prova!

Ett änglaspel i jätteformat, tufft! :)

Pariserhjul ja, detta bjöd på en trevlig tur.

45m högt var det.

Korgarna var i gammal stil av trä. Rådhusets klocka syns genom fönstret.

Ridturer för de allra minsta :)

In alles så var det kul och mysigt men minnet av Stuttgarts julmarknad från 2001 är ändå mysigare, lite mindre, lite mer genuint men säga vad man säga vill, det här med julmarknader, det kan tyskarna. Svenska julmarknader har sin charm men come on... det är nästan inte ens samma sport!

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0