Den Andra Våldtäkten

Inatt när jag inte kunde sova kollade jag på Uppdrag Granskning - Den andra våldtäkten som det med rätta blivit sånt rabalder om. Jag är blir såklart lika upprörd som de flesta andra, förbannad, vansinnig och så totalt besviken på att det finns så otroligt mycket folk som totalt verkar sakna både hjärna, rättskänsla och empati. Varje gång nåt sånt här urpuckat avslöjas så dör en bit min tro på människan.

Samtidigt så måste man ändå tvinga sig att inse att detta inte enbart har med några tusen inavlade människor med låg IQ och trasig moralisk kompass att göra. Det är stora mått av psykologi, gruppdynamik och grundläggande instinkter som har skapat den här vämjeliga situationen. Samma sorts mekanismer som får folk gå med i sekter, bli nazister eller gå ut i krig och offra sitt liv för... vad? Lojalitet med den goda kompisen, killen som alltid var schysst och har ett stort hjärta. Moderskärlek. Enande mot ett upplevt hot mot det eller den man älskar.
Det är stora krafter i rörelse men ändå kan man inte låta bli att undra, fanns det ändå ingen i hela Bjästa som förmådde att tänka kritiskt, som såg saker för vad de var, som kunde protestera mot denna dumhetsmasspsykos? Troligen gjorde det det, som Linneas kompis, men mot dumhet i en så massiv skala hjälper inte resonemang och det personliga offret blir för stort när man själv blir mobbad och utfryst.

Det som har hänt nu, att hela Sverige fördömer puckona och visar för dom hur totalt vrickad deras världsbild är, tvättar deras smutsiga byk offentligt kommer att skaka om. Hoppas riktigt många i Bjästa idag sitter och ångrar djupt vad de sysslat med nu när de får det exponerat. Deras totala avsaknad av kritiskt tänkande, myndigheter och auktoriteters flathet, vuxna människor som nästan aktivt undvikit att handla, det blinda troendet på rykten, den kollektiva mobbningen mot ett ungt offer och till och med ifrågasättande av DNA-bevis och hela det rättsliga systemet allt baserat på att "han är ju en så schysst kille så han kan inte ha gjort det". Hallå?! Och prästen då... liten ort, stor omtalad händelse som delar byn i läger och han vet inget? Och hans reaktion när han hör att killen våldtagit igen - "stackars pojke" och sen hastigt tillagt "och flickan också såklart". Man får en sjunkande känsla i magen... Visst, det finns två offer i den här historien, killen har helt klart issues och mår säkert inte så fint av en anledning som förmodligen inte är så grann den heller men han är fortfarande kriminell. Han är förövaren, han är den som ska straffas och den om någon som alla borde vända ryggen om man haft ett friskt reaktionsmönster.

Vi får hoppas att mycket gott kommer ut av att den här väckarklocksbomben briserat. Tyvärr så sjunker hoppet direkt när man hör att folk från hela Sverige idag beter sig precis lika illa mot killen, hans familj och Bjästa som samhälle på Internet som det de själva satt och förfasade sig över på TV dagen innan. Hoten och hatet haglar. Bjästa och många av dess innevånare förtjänar många hårda ord för sin del i den rena ondska som de utsatt ett 14-årigt våldtäktsoffer för, men visa för sjutton att ni iaf är bättre än dom istället för att tävla om att vem som kan vara det största svinet. Svea Rikes Lagar gäller även sådant som skrivs på Internet och nu vore en mycket bra tid för att börja beivra en del av det som försiggår i träskmarkerna där de svenska svinen bökar runt i tron om att de inte behöver stå till svars för vad de gör bara för att det är på nätet.

Kommentarer (om du inte klarar av att skriva ditt namn, skit i att kommentera!)
Postat av: Torbjörn

Kan bara hålla med. Såg inslaget på play igår. Fantastiskt vad folk kan välja att tro på.

2010-03-29 @ 09:48:16
URL: http://www.freekick.org
Postat av: Bengt

Ja :( Hel otroligt men det är mycket psykologi och rädsla, även för de som ser det tossiga i det. Själv skulle jag nog inte tveka att stå upp mot galenskapen även om det skulle ha ett högt personligt pris.

2010-03-29 @ 11:38:05
URL: http://sbb.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har faktiskt stått upp mot mobbning (eller i alla fall inte deltagit i den) när jag var yngre. Däremot gjorde jag massa andra dumma saker ;) Men jag kan ha förståelse för 16-åringar som inte tänker längre än näsan räcker.Däremot är vuxenreaktionerna klart skrämmande. Jag antar att jag inte borde bli förvånad =p

2010-04-01 @ 09:57:55
URL: http://www.freekick.org

Kommentera inlägget här:

Skriv ditt riktiga namn här eller skriv ingen kommentar alls:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0